back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Αρνητικό ρεκόρ εισαγωγών στην Αττική – Στο κόκκινο οι ΜΕΘ

Διαβάστε επίσης

Για αρνητικό ρεκόρ εισαγωγών σε κλινικές Covid-19 κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία, στο νοσοκομείο Αττικό εισήχθησαν χθες, Σάββατο, 43 ασθενείς με κορονοϊό, «οι περισσότεροι από ποτέ», όπως υπογραμμίζεται.

Στο Θριάσιο μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής εισήχθησαν 10 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ στο νοσοκομείο προσέρχονται βαριά περιστατικά.

Στο Σωτηρία νοσηλεύονται σταθερά περί τους 280 ασθενείς, ενώ σήμερα ανέρχονται σε 278. Κάθε ημέρα έχουμε αρνητικό ρεκόρ ασθενών με κορονοϊό στις ΜΕΘ του Σωτηρία, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας ότι στις 84 κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό που διαθέτει σήμερα, είναι καλυμμένες οι 79 και παραμένουν μόνο πέντε κενές κλίνες.

Καλύτερη είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, στις οποίες νοσηλεύονται 31 ασθενείς στις 44 κλίνες. Στο Αττικόν νοσηλεύονται στις ΜΕΘ 11 ασθενείς στις 23 κλίνες, ενώ στα υπόλοιπα νοσοκομεία οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας ότι δεν είναι και πολλές.

Οι κενές κλίνες ΜΕΘ Covid στην Αττική είναι πλέον 33 από τις 217 στο σύνολο. Κατειλημμένες είναι οι 184.

Αναλυτικά η κατάσταση στις ΜΕΘ Covid στα νοσοκομεία της Αττικής σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ έχει ως εξής:

Νοσοκομείο Σωτηρία: Νοσηλεύονται 79 ασθενείς στις 84 κλίνες.

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Νοσηλεύονται 31 ασθενείς στις 44 κλίνες.

Νοσοκομείο ΚΑΤ: Νοσηλεύονται 6 ασθενείς στις 7 κλίνες.

Νοσοκομείο Σισμανόγλειο: Νοσηλεύονται 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.

Νοσοκομείο Ελπίς: Νοσηλεύονται 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.

Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ: Νοσηλεύονται 4 ασθενείς στις 4 κλίνες.

Νοσοκομείο Γεννηματάς: Νοσηλεύονται 11 ασθενείς στις 11 κλίνες.

Ασκληπιείο: Νοσηλεύονται 11 ασθενείς στις 12 κλίνες.

Νοσοκομείο Αττικόν: Νοσηλεύονται 11 ασθενείς στις 23 κλίνες.

Νοσοκομείο Θριάσιο: Νοσηλεύονται 11 ασθενείς στις 12 κλίνες.

Την ίδια ώρα, ευχάριστα είναι τα νέα για τη 42χρονη νοσηλευτρια στην Κέρκυρα, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από παρενέργειες, όπως καταγγέλλεται, από την 2η δόση του εμβολίου για την Covid-19.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, συνεχίζει να νοσηλεύεται, είναι, όμως καλύτερα στην υγεία της. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει παράλληλα, ότι η νοσηλεύτρια δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας πριν. «Καλό είναι να μην γίνονται διαγνώσεις από την Αθήνα. Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, οι γιατροί και η διοίκηση αντιμετωπίζουν το ζήτημα με υπευθυνότητα, συμπληρώνοντας την κίτρινη καρτέλα και την έστειλαν στον ΕΟΦ και το υπουργείο Υγείας. Η κίτρινη καρτέλα συμπληρώνεται για συγκεκριμένο λόγο», τονίζει ο κ. Γιαννάκος και προσθέτει ότι το Σάββατο χάθηκε ο 25ος υγειονομικός από κορονοϊό.

Ο κος Γιαννάκος υπενθυμίζει τέλος, την απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 10 π.μ. την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, «για να διεκδικήσουμε την ένταξη μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, τον χαρακτηρισμό των θανόντων συναδέλφων από κορονοϊό ως εργατικών ατυχημάτων, την μονιμοποίηση των εκτάκτων».

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα