back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Β. Παπαευαγγέλου: Αναμένουμε αύξηση κρουσμάτων λόγω κακοκαιρίας

Διαβάστε επίσης

Aύξηση του μέσου όρου των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοιού παρατηρείται στη χώρα μας, καθώς ανήλθαν το τελευταίο διάστημα σε 11 νέα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, όπως ανακοίνωσε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου στη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας. Αυξήθηκε επίσης, είπε, ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων κατά 67%, ενώ πρόσθεσε ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των τεστ και είναι περίπου 45.000 την ημέρα.

Στο 83% βρίσκεται η κάλυψη των κλινών covid, είπε, σημειώνοντας ότι αυξημένο είναι το φορτίο της Χαλκίδας και της Αχαΐας.

Ο καιρός δεν βοηθάει

Αναφερόμενη στις προσεχείς ημέρες, η κα. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι «ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος μας, θα μας δυσκολέψει, θα μας κλείσει στα σπίτια μας», υπογραμμίζοντας ότι «αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων, πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί. Λόγω κακοκαιρίας θα μείνουμε στα σπίτια «ο ιός μπορεί να μεταδοθεί ενδοοικογενειακά», και κάλεσε τους πάντες να προστατεύσουν τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.

Η επιδημιολογική εικόνα της επικράτειας εμφανίζει μια σταθερή επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου. Ο μέσος όρος της θετικότητας αυξήθηκε στα 2,8 %, ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου σημειώνοντας ότι η νοσηρότητα είναι αυξημένη στην ηλικιακή ομάδα 20 με 60 ετών

«Ο πραγματικός αριθμός των φορέων είναι αρκετά μεγαλύτερος. Είχαμε αύξηση και στον αριθμό των νοσηλειών. Ο αριθμός των εισιτηρίων είναι μεγαλύτερος από αυτό των εξιτηρίων».

Η χρήση διπλής μάσκας

Η χρήση διπλής μάσκας αυξάνει την προστασία στο 96%, είπε, διευκρινίζοντας ότι όταν μιλάμε για διπλή χρήση μάσκας, εννοούμε μία χειρουργική και από πάνω μια υφασμάτινη. Οι υφασμάτινες θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας και να έχουν 2 ή 3 στρώσεις υφάσματος.

Έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες, αλλά πραγματικά βλέπουμε το τέλος αυτής της περιπέτειας, σημείωσε κλείνοντας, λέγοντας πως πρέπει να κάνουμε κουράγιο και να είμαστε αισιόδοξοι.

Η επιδημία μπήκε σε περίοδο συρρίκνωσης

Η επιδημία σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο μπήκε σε περίοδο συρρίκνωσης, ωστόσο έχουμε αρκετό δρόμο για την εξάλειψή της, σημείωσε από την πλευρά του ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Στην Ελλάδα εξακολουθούν να αυξάνονται τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια με μέτριους ρυθμούς, είπε και πρόσθεσε ότι η αύξηση αυτή αναμένεται να οδηγήσει σε ήπια πίεση στο σύστημα υγείας.

Όπως είπε, τα ήπια μέτρα που ελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, έχουν δείξει περιορισμένη αποτελεσματικότητα.

Ο κ. Γ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στον κίνδυνο μετάδοσης στο οικογενειακό περιβάλλον, σημειώνοντας ότι ο χρυσός κανόνας σε αυτή τη φάση είναι να μειώσουμε την ανάμειξη των νοικοκυριών.

Από το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένουμε την υποχώρηση της επιδημιολογικής κατάστασης, είπε ο κ. Μαγιορκίνης προσθέτοντας ότι η υψηλότερη επίπτωση είναι αυτή τη στιγμή στα άτομα ηλικίας 40-64 ετών.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα