Κάθε φορά που αλλάζει ο χρόνος, σκεφτόμαστε τι αλλαγές θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας. Ακόμα και φέτος, που ζούμε σε καραντίνα, εξακολουθούμε να θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι και να μένουμε πιστοί σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Και αυτό σημαίνει να ακολουθούμε σωστή διατροφή.
Η μεσογειακή διατροφή εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση, καθώς βασίζεται στη μεγάλη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, την περιορισμένη παρουσία κόκκινου κρέατος (αλλά με άφθονο ψάρι, που προσφέρει καλά, υγιεινά λιπαρά) και – προφανώς – το ελαιόλαδο, που προστατεύει την υγεία της καρδιάς μας. Η Μεσογειακή διατροφή, επίσης, είναι ιδιαίτερη στο ότι επιτρέπει κατά τα άλλα “απαγορευμένα”, όπως το κρασί, αρκεί να τηρείται το μέτρο. Μερικά από τα οφέλη της είναι η σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, τα καλύτερα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, καθώς και η απώλεια βάρους με σταθερό και όχι ανθυγιεινό τρόπο.