back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Νέες κινητοποιήσεις σε «Σωτηρία» και «Θριάσιο»

Διαβάστε επίσης

Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, διεκδικώντας οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

Ειδικότερα, στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» οι εργαζόμενοι την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στη 1μμ θα προχωρήσουν σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Α ΥΠΕ, ζητώντας την παράταση της σύμβασης του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων.

Την ίδια ώρα, το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο, διεκδικεί να βελτιωθεί η συγκοινωνιακή σύνδεση για να εξασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση εργαζομένων και κατοίκων στην περιοχή Θριασίου Πεδίου – Μεγαρίδας. Για το λόγο αυτό καλεί σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε – πλησίον ΜΕΤΡΟ Εθν. Άμυνας) την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στις 5μμ

Επιπλέον, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε πανελλαδική στάση εργασίας, 9:00πμ – 15:00μμ και συγκέντρωση 10πμ. στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας. Στην Θεσσαλονίκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας 10πμ στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Στην Περιφέρεια συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας 10πμ στις ΥΠΕ.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι:
• Ένταξη στα ΒΑΕ
• Χαρακτηρισμό θανάτου συναδέλφων από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα
• Μονιμοποίηση εκτάκτων
• Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση
• Αυξήσεις στους μισθούς
• Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα