back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θεόδωρος Τσούχλος: Ζητάμε το βασικότερο, εμβολιασμούς

Διαβάστε επίσης

Την έντονη ανησυχία του για το γεγονός ότι υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία και δεν υπάρχει καν πλάνο εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Θεόδωρος Τσούχλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο – Νίκο Καρούτζο.

«Ζητάμε το βασικότερο, εμβολιασμούς. Δεν έχουμε καν εικόνα πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών. Ενώ υπήρχε συμφωνία από αρχές Ιανουαρίου ότι θα μπούμε σε προτεραιότητα, δεν έγινε» τόνισε.

Ο κ Τσούχλος ανακοίνωσε πως ήδη υπάρχει αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία και ανέφερε πως ό,τι μέτρα ζήτησε η Ομοσπονδία από την πολιτεία, για την ομαλή λειτουργεία των σχολείων, δεν έγιναν.  «Έχουν κλείσει πανελλαδικά 80 σχολικές μονάδες και γύρω στις 200 σχολικές μονάδες που κλείνουν κάποια τμήματα. Ζητάμε 15μελή τμήματα από τον Αύγουστο, τα οποία δεν έγιναν. Ζητάμε μαζικά τεστ και αυτά να επιλαμβάνονται, ούτε αυτό έγινε»

Ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ έκανε αναφορά και στα ειδικά σχολεία τα οποία όπως χαρακτηριστικά είπε «βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Ζητάμε να ακούσει το Υπουργείο την κραυγή αγωνίας των ειδικών σχολείων, όπου βρίσκονται σε πολύ δύσκολή κατάσταση, καθώς λειτουργούν πανελλαδικά. Το 35% των ειδικών σχολείων της Βορείου Ελλάδα είναι κλειστά»

Σε ό,τι αφορά την άποψη της Ομοσπονδίας στο ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω μείωση της ύλης για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα δώσουν φέτος πανελλήνιες εξετάσεις ο κ Τσούχλος ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να γίνουν πανελλαδικές εξετάσεις με ίσους όρους. Πρέπει να μειωθεί η ύλη»

Τέλος αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση,  κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα