back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πανελλαδική απεργία στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ

Διαβάστε επίσης

Σε πανελλαδική απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΑΡΣΙΣ (ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ), καθώς καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, απολύσεις, μη καταβολή δεδουλευμένων και «νέες μορφές πειθάρχησης και καταπάτησης των προσωπικών δεδομένων μέσω της ένταξης στο μητρώο ΜΚΟ».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωση-κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία, όσοι και όσες απασχολούνται μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ ΙΙ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, βρίσκονται εδώ και τρεις μήνες απλήρωτοι/ες.

Καταγγέλλουν, παράλληλα, «αιφνίδια απόλυση» εργαζόμενου στις 31/12, ο οποίος, μάλιστα, ήταν και ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Εργαζομένων Άρσις και είχε υπογράψει σύμβαση αορίστου χρόνου.

«Ο συνάδελφος παρόλο που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους/ισσες του και δεν είχε υπάρξει κανένα παράπονο, υφίστατο συνεχώς εκδικητικά διακριτική μεταχείριση από τη Διοίκηση. Ο συνάδελφος δεν απολύθηκε επειδή έληξε η χρηματοδότηση, αφενός γιατί υπήρχαν ευκαιρίες μετακίνησης του και αφετέρου γιατί δεν είχε σύμβαση ορισμένου χρόνου, αλλά γιατί συμπυκνώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά και ως προς τη σχέση εργασίας του (αορίστου χρόνου σύμβαση) αλλά και ως προσωπικότητα (ιδρυτικό μέλος του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων), που η Διοίκηση δράττοντας την ευκαιρία με πρόσχημα την χρηματοδότηση και δρώντας καθαρά εκδικητικά, δε θέλει να υπάρχουν ως παράδειγμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Και συμπληρώνουν: «να θυμίσουμε λοιπόν στη Διοίκηση της ΑΡΣΙΣ, ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι/ες και ότι κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης των εργατικών μας δικαιωμάτων θα μας βρίσκει πάντα απέναντι. Δεν εξαρτόμαστε από τις εκάστοτε χρηματοδοτήσεις που η ΑΡΣΙΣ συμφωνεί και αναλαμβάνει, αλλά είμαστε εργαζόμενοι/ες που παρέχουμε τις υπηρεσίας μας σε διαρκή βάση και πολλές φορές κάτω από δύσκολες συνθήκες. H μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών, εφόσον υπερβαίνει τους δύο μήνες, θεωρείται ως μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας, ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης.Οι εργαζόμενοι των ΜΚΟ δεν είναι ούτε συνεργάτες/ιδες των διοικήσεων, ούτε συνδιαχειριστές/τριες στα προγράμματα που συμφωνούνται κάθε φορά αλλά ούτε και εθελόντριες/ες. Δεν δουλεύουμε από χόμπι αλλά ούτε τα κίνητρα της εργασίας μας εφορμούν από αισθήματα φιλανθρωπίας».

Στο πλαίσιο της απεργίας, οι εργαζόμενοι στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της οργάνωσης (Μαυροματαίων 43). Εκεί σήκωσαν πανό το οποίο έγραφε «επισφάλεια, απολύσεις και απλήρωτη εργασία. Αυτό σημαίνει ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ» και φώναξαν συνθήματα.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα