back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ένα 15χρονο κορίτσι που είχε διαγνωστεί θετική στον κορονοϊό κατέληξε σήμερα στη Θήβα. Το κορίτσι, που έπασχε από υποκείμενo νόσημα, εισήχθη με συμπτώματα του ιού το πρωί στο νοσοκομείο της Θήβας και, σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία του θανάτου της είναι η ανακοπή. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν η ανακοπή που υπέστη η 15χρονη σχετίζεται με τον κορονοϊό.

Στο μεταξύ διασωληνωμένη νοσηλεύεται η μητέρα της 15χρονης, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Κλιμακώνεται η ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και τον τετραψήφιο αριθμό των χθεσινών κρουσμάτων. Αύξηση κατά 50% εμφανίζει το ιϊκό φορτίο των λυμάτων στη Θεσσαλονίκη. Στις 6:00 το απόγευμα η καθιερωμένη ενημέρωση από τον Βασίλη Κικίλια. Χθες, μιλώντας στο Star, ο υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα και στην Αττική, εφόσον υπάρξει σχετική σύσταση από τους ειδικούς. Την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ενημερώνουν στις 3:00 μμ οι Βασίλης Κικίλιας, Νίκος Χαρδαλιάς, Παναγιώτης Αρκουμανέας και Σωτήρης Τσιόδρας.

“Το Πάσχα θα είμαστε καλύτερα, γιατί θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού”, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.Στο πρόγραμμα εμβολιασμού αναφέρθηκε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο ΓΓ Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης. “Στόχος μας”, είπε, “είναι τον Μάρτιο να έχει εμβολιαστεί ολόκληρη η ηλικιακή ομάδα από 70 έως 75 ετών, αλλά και τα άτομα πολύ υψηλού κινδύνου”

“Η μεταδοτικότητα του βρετανικού στελέχους είναι αρκετά χαμηλότερη από ότι αρχικά είχε υπολογιστεί, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα”, έγραψε στο facebook ο επίκουρος καθηγητής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης. Στο μεταξύ, νέο φάρμακο δοκιμάζουν Βρετανοί επιστήμονες, στη μάχη κατά του ιού. Πρόκειται για τη θαψιγαργίνη, ένα ήδη υπάρχον σκεύασμα, που διαθέτει ισχυρές αντιικές ιδιότητες, οι οποίες θα μπορούσαν να την καταστήσουν αποτελεσματική έναντι του Covid 19, καθώς και άλλων αναπνευστικών ιών.

Δεν επιβεβαιώνονται, μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες ότι εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που αγνοείται από την Κυριακή, στο Ζαγόρι. Συνεχίζονται οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.

Αυξάνονται οι δαπάνες του κράτους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Το υπουργείο Οικονομικών ανεβάζει το ποσό για τους πρώτους 4 μήνες του έτους στα 10 δις ευρώ αντί των 7,5 δισ ευρώ που έχει προυπολογιστεί.

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν οι δύο δικογραφίες με τις καταγγελίες του επιχειρηματία, Χρήστου Καλογρίτσα, για τον πρώην υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016, αλλά κι εκείνη για την πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie. Βάσει καταγγελίας στελέχους της εταιρείας, οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης και Αλέξης Χαρίτσης, επιχείρησαν να καθυστερήσουν τον έλεγχο.

“Αν υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες, οφείλουμε να παρέμβουμε, όχι όμως με φήμες. Επίσημη, επώνυμη καταγγελία, η non paper δεν έχουμε λάβει”, δήλωσε στον ΣΚΑΙ η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με αιχμή το ζήτημα που δημιουργήθηκε χθες, για το αν ζητήθηκε η όχι η παραίτησή του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, με αφορμή φήμες περί σοβαρών καταγγελιών σε βάρος του.

Για “αινιγματικές ανακοινώσει” κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την κ. Μενδώνη να ενημερώσει άμεσα και αναλυτικά για το τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο. “Περιμέναμε ότι η κ. Μενδώνη θα έχει αντιληφθεί πως το κλίμα στο χώρο του θεάτρου τις τελευταίες ημέρες δεν είναι για τις εξυπνάδες της”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Με εντολή της Αστυνομίας θα κλείσουν στις 16:00 οι σταθμοί του Μετρό Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ομόνοια, Μοναστηράκι και Ευαγγελισμός, καθώς και ο σταθμός του ΗΣΑΠ στο Θησείο, λόγω συγκέντρωσης συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, στις 5:30 το απόγευμα, στα Προπύλαια.

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας και τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα, παρουσιάζεται παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στα Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας, πραγματοποιεί από σήμερα έως και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. Περισσότερα στο site του σταθμού μας, στο www.athina984.gr.

Tριάντα τέσσερα εμβληματικά σιντριβάνια της πόλης συντηρούνται, επισκευάζονται και ανακαινίζονται από τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων. Η αρχή έγινε με την κατασκευή του σιντριβανιού της Ομόνοιας, και περισσότερα θα μας πει ο Γιώργος Μανουσακάκης…

Καιρός: Αίθριος ο καιρός στην Αττική – μέγιστη θερμοκρασία 18 βαθμοί Κελσίου – 17 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα