back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

15χρονο κορίτσι κατέληξε στο νοσοκομείο της Θήβας από ανακοπή, ενώ νοσηλευόταν με κορονοϊό, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε πριν από λίγο η ΕΡΤ. Η μητέρα του κοριτσιού νοσηλεύεται διασωληνωμένη στον Ευαγγελισμό.

Τις πληροφορίες για το θάνατο της έφηβης επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Θήβας, Γιώργος Αναστασίου, με δηλώσεις του στο evima. gr, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για προσοχή και αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Η πορεία της πανδημίας επί τάπητος στη σημερινή τακτική εβδομαδιαία συνεδρίαση των Επιδημιολόγων. Οι ειδικοί θα συνεκτιμήσουν την εικόνα που έχει προκύψει από την αύξηση στα κρούσματα, η οποία έχει αρχίσει να επηρεάζει ήδη τις εισαγωγές και τις νοσηλείες στα νοσοκομεία.

Στις 6 το απόγευμα θα ακολουθήσει η καθιερωμένη ενημέρωση από τον Βασίλη Κικίλια.

Χθες, μιλώντας στο Star, ο υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα και στην Αττική, εφόσον οι ειδικοί κρίνουν ότι πρέπει να γίνει.

Την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ενημερώνουν στις 3 μετά το μεσημέρι οι Βασίλης Κικίλιας, Νίκος Χαρδαλιάς, Παναγιώτης Αρκουμανέας και Σωτήρης Τσιόδρας.

Στο πρόγραμμα εμβολιασμού αναφέρθηκε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο γ.γ. Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης.

Στόχος μας, όπως είπε, είναι τον Μάρτιο να έχει εμβολιαστεί ολόκληρη η ηλικιακή ομάδα από 70 έως 75 ετών, αλλά και τα άτομα πολύ υψηλού κινδύνου.

Νέο φάρμακο δοκιμάζουν Βρετανοί επιστήμονες, για τη μάχη κατά του κορωνοιού.

Πρόκειται για τη θαψιγαργίνη, ένα ήδη υπάρχον σκεύασμα, που διαθέτει ισχυρές αντιικές ιδιότητες, οι οποίες θα μπορούσαν να την καταστήσουν αποτελεσματική έναντι του Covid 19, καθώς και άλλων αναπνευστικών ιών.

Αυξάνονται οι δαπάνες του κράτους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Το υπουργείο Οικονομικών ανεβάζει το ποσό για τους πρώτους 4 μήνες του έτους στα 10 δισ ευρώ ,αντί των 7,5 δισ ευρώ που έχει προυπολογιστεί.

Η αναθεώρηση επί τα χείρω προκύπτει και από την καθίζηση τον Ιανουάριο κατά 15% στα φορολογικά έσοδα και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν οι δύο δικογραφίες με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για τον πρώην υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, που αφορά την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016, αλλά κι εκείνη για την πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie. Βάσει καταγγελίας στελέχους της εταιρίας, οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης και Αλέξης Χαρίτσης, επιχείρησαν να καθυστερήσουν τον έλεγχο.

«Δεν θα υπάρξει καμιά ανοχή εφόσον υπάρξουν συγκεκριμένες καταγγελίες» τόνισε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, για τα όσα έρχονται καθημερινά στο φως για τον χώρο του θεάματος.

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στα περί παραίτησης του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, σημείωσε ότι όλο το σενάριο που στήθηκε δεν ευσταθεί, και πρόσθεσε πως δεν έχει κατατεθεί στο υπουργείο ούτε επώνυμη καταγγελία, ούτε καν non paper.

Βολές του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει λόγο για αινιγματικές ανακοινώσεις και καλεί την υπουργό Πολιτισμού να ενημερώσει άμεσα και αναλυτικά για το τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο. “Περιμέναμε ότι η κ. Μενδώνη θα έχει αντιληφθεί πως το κλίμα στο χώρο του θεάτρου τις τελευταίες ημέρες δεν είναι για τις εξυπνάδες της”, τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Από την Δευτέρα 22 έως και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου αναμένεται να καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις Μαρτίου, σε περίπου 2,5 εκατομμύρια δικαιούχους.

34 εμβληματικά σιντριβάνια της πόλης συντηρούνται, επισκευάζονται και ανακαινίζονται από τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων. Η αρχή έγινε με την κατασκευή του σιντριβανιού της Ομόνοιας, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι παρεμβάσεις μεταξύ άλλων στα σιντριβάνια στην Πλατεία Τρούμαν, στην πλατεία Ρηγίλλης και στην Πλατεία Αμερικής. “Η ζωή στην Αθήνα περνά μέσα από τους δρόμους, τις πλατείες, τα πεζοδρόμια και τις γειτονιές της. Τα σιντριβάνια είναι κρίκοι αυτής της αλυσίδας που δημιουργείται στην πρωτεύουσα”, δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Αίθριος καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 18 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα