back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό του διθέσιου εκπαιδευτικού πολιτικού αεροσκάφους, που αγνοείται ενώ αναμενόταν η προσγείωσή του στα Ιωάννινα. Το αεροσκάφος τύπου DV20 απογειώθηκε από ιδιωτική αερολέσχη στην Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα και λίγο μετά 12 και 30 το μεσημέρι χάθηκε το στίγμα του . Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και του πιλότου εστιάζονται στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου. Πεζοπορα τμήματα της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και εθελοντικές οργανώσεις “χτενίζουν” την περιοχή στην οποία υπάρχει χαμηλή νέφωση. Στην έρευνα συμμετέχουν επίσης ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας από τη βάση του Ακτίου ένα καναντέρ από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και ένα αεροσκάφος τύπου C 130.

Σε εξέλιξη σύσκεψη στη Μητρόπολη Νεαπόλεως στη Θεσσαλονίκη, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και φορέων της πόλης, μετά τον εντοπισμό σε δύο ιερείς στελέχους της νοτιοαφρικανικης μετάλλαξης του κορονοϊού.

Στη δια ζώσης εκπαίδευση επιστρέφουν από αύριο οι μαθητές των Γυμνασίων στην Αττική και τις άλλες εννέα “κόκκινες” επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, ενώ την τηλε-εκπαίδευση συνεχίζουν οι μαθητές των Λυκείων. Στην υπόλοιπη χώρα, Γυμνάσια και Λύκεια, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Χθες πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων βεβαιώθηκαν 1.612 παραβάσεις, ενώ έγιναν και 17 συλλήψεις.

Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των φαρμακευτικών εταιριών με τις οποίες η Ε.Ε. έχει υπογράψει συμφωνίες για την προμήθεια εμβολίων, αναμένεται να έχει εντός της ημέρας η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Θα συζητηθεί το ζήτημα της έγκαιρης παράδοσης, αλλά και των μεταλλάξεων, οι οποίες ανησυχούν την παγκόσμια κοινότητα.

“Καμιά εταιρεία, δεν μπορεί να εκβιάσει ή να εκφοβίσει την Ευρώπη για τα εμβόλια” διαμήνυσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κύπρου.

Αισιόδοξος ότι «εάν συνεχίσει χωρίς διακοπές η προμήθεια των κρατών μελών και έρθουν τα εμβόλια, μέχρι τις αρχές καλοκαιριού θα έχουμε εμβολιάσει έναν ικανό αριθμό πολιτών” εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Τα ονόματα των τριών ηρώων των Ιμίων θα φέρουν οι τρεις πυραυλάκατοι που ναυπηγεί το Πολεμικό Ναυτικό, σύμφωνα με ανάρτηση στο fb του υπουργού Εθνικής Άμυνας , Νίκου Παναγιωτόπουλου. Και τα τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού θα πλεύσουν μια μέρα στο Αιγαίο υπερασπίζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως θα το ήθελαν οι τρεις ήρωες των Ιμίων» συμπληρώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Προτεραιότητα στην καταβολή των συντάξεων για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί πριν από το 2018 θέτει το Υπουργείο Εργασίας. Μιλώντας στο SKAI ο αρμόδιος Υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, διευκρίνισε ότι η εθνική σύνταξη και τα αναδρομικά θα καταβάλλονται για όσους μήνες καθυστέρησης, μεσολαβούν μέχρι την οριστική έγκριση.

‘’Κάθε μέρα, κάθε Κυριακή, σε ολόκληρη την πόλη” έγραψε στο face book o δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή τις κυριακάτικες εργασίες καθαριότητας στα Κάτω Πετράλωνα.. Σημειώνει ότι ύστερα από πολλά χρόνια η Αθήνα ανανεώνει τον εξοπλισμό καθαριότητας, κατά 90%.

Στη Ρωσία, σε περισσότερες από 3.000 συλλήψεις υποστηρικτών του Αλέξει Ναβάλνι προχώρησε η αστυνομία, κατά τη διάρκεια των σημερινών μαζικών διαδηλώσεων στη Μόσχα και άλλες μεγάλες πόλεις.

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υφυπουργός οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζας. «Υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση την παράταξη της ΝΔ, τους πολίτες της Β’ Θεσσαλονίκης και τη χώρα ως υφυπουργός Οικονομικών. Η απώλειά του μας γεμίζει θλίψη», έγραψε στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει αύριο, από την εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…

ΟΦΗ – ΑΕΚ: 0 – 2

σε λίγη ώρα: ΠΑΣ Γιάννενα – Ατρόμητος και ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός.

Στις 7 και μισή: Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός…

Μεταβολή θα παρουσιάσει από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στα βόρεια και αύριο, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στην Αττική αύριο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα σταματήσουν. Άνεμοι νότιοι ισχυροί και θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα