back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα επιδημιολογικά στοιχεία στην Αττική κρίνουν άνοιγμα Γυμνασίων – Λυκείων και αγοράς

Διαβάστε επίσης

Τη λειτουργία της αγοράς σε όλη την Ελλάδα, με τους όρους που ισχύουν σήμερα, με εξαίρεση την Αττική, όπου προκρίνεται η λειτουργία της αγοράς με click away και click in shop μόνο για ένδυση, υπόδηση και κοσμήματα, εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Ανάπτυξης προς τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Ανησυχία για την επιδημιολογική εικόνα της Αθήνας που δείχνει να επιβαρύνεται με ραγδαίο ρυθμό εξέφρασε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου, ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Τάκης Παναγιωτόπουλος. «Οι παράμετροι της ανησυχίας μας αφορούν στον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων και νοσηλειών, στο περιθώριο αντοχής του συστήματος Υγείας και στην εκτίμηση του ρυθμού αύξησης (Rt) που αγγίζει το όριο συναγερμού», ανέφερε.

Τόνισε ωστόσο ότι δεν πρέπει να γυρίσουμε σε πλήρες lockdown, λέγοντας πως «οι διαπιστωμένες μολύνσεις δείχνουν στη κατεύθυνση επιβολής περιορισμών και τροποποίησης του συστήματος λειτουργίας της αγοράς».

«Θέλω να ελπίζω πως η Αττική δεν θα γίνει Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο κ. Χαράλαμπος Γώγος μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Κατερίνα Παπαβασιλείου. «Η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα, η οποία είναι ειλημμένη, θα εξαρτηθεί από τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Είναι όλα στο τραπέζι, είναι όλα είναι ανοιχτά. Η κατάσταση δεν είναι δραματική ωστόσο υπάρχει μια δυναμική αύξηση που παρατηρείται στην επιδημιολογική εικόνα», είπε.

Ο κ. Γώγος τόνισε πως ως στρατηγική έχει συζητηθεί να μην ανοίγουν τα λύκεια όταν μια περιοχή χαρακτηρίζεται κόκκινη, ωστόσο όταν μιλάμε για την Αττική τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς μιλάμε για την μισή Ελλάδα. Ο καθηγητής επεσήμανε πως προτεραιότητα είναι τα σχολεία ωστόσο πάρθηκαν κάποια μέτρα για να λειτουργήσει το λιανεμπόριο καθώς -όπως είπε- ήταν βαρύ το χτύπημα για το εμπόριο, την εργασία και την απασχόληση.

Ο κ. Γώγος πρόσθεσε πως υπάρχει θέμα για τις ΜΕΘ καθώς έχουν 65% πληρότητα ενώ ο αριθμός εισιτηρίων ήταν ξανά μεγαλύτερος από τα εξιτήρια. «Θέλω να ελπίζω πως η Αττική δεν θα γίνει Θεσσαλονίκη», δήλωσε χαρακτηριστικά.Όσον αφορά στην μετάλλαξη του ιού ο κ. Γώγος είπε ότι αυτό απασχολεί ιδιαίτερα και είναι μέσα στα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διασποράς: Φαίνεται δυναμικός και με μεταδοτικότητα: «όλα αυτά λοιπόν οδηγούν σε ένα χωνί που καταλήγει στο εμβόλιο εφόσον ξεπεραστούν τα εμπόδια και προχωρήσει είναι θέμα μηνών να λυθεί το πρόβλημα. Το ζήτημα, ωστόσο είναι πως υπάρχουν καθυστερήσεις και αυτό πρέπει να μας κρατάει σε εγρήγορση».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα