back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η AstraZeneca έτοιμη να δημοσιοποιήσει το συμβόλαιό της με την ΕΕ για το εμβόλιο

Διαβάστε επίσης

Η φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca είναι έτοιμη να δημοσιοποιήσει το συμβόλαιο παραδόσεων εμβολίων κατά του COVID-19 που έχει υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και σκοπεύει αύριο, Παρασκευή, να κάνει προτάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ποια ευαίσθητα τμήματα θα απαλείψει, ανέφερε η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

Η εφημερίδα επικαλείται πηγή της ΕΕ σύμφωνα με την οποία, ενώ η AstraZeneca δεν θα μπορέσει να παραδώσει τα 80 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του COVID-19 που αναμένονταν το πρώτο τρίμηνο, οι ποσότητες θα υπερβαίνουν σημαντικά τα 31 εκατομμύρια δόσεις που είχαν νωρίτερα αναφερθεί.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν αντεγκλήσεις ανάμεσα στη φαρμακευτική εταιρία και ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όταν έγινε γνωστό ότι η AstraZeneca δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τους υπεσχημένους στόχους για τις παραδόσεις εμβολίων.

Νωρίτερα οι Γερμανικές αρχές εξέδωσαν οδηγία να μην χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό στους ανθρώπους άνω των 65 ετών. Σε μια ανακοίνωση της αρμόδιας επιτροπής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να πείθουν πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο στους άνω των 65 ετών. «Τα διαθέσιμα δεδομένα είναι αυτή τη στιγμή ανεπαρκή για να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου πάνω από την ηλικία των 65 ετών», αναφέρει η επιτροπή σε απόφαση που κοινοποίησε σήμερα στο γερμανικό υπουργείο Υγείας. Γι αυτό και η επιτροπή συνιστά να δίνεται σε ανθρώπους μεταξύ 18 και 64 ετών.

AstraZeneca: Αποτελεσματικό το εμβόλιο και για τους άνω των 65 ετών

Η φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca υπεραμύνθηκε της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της και σε ανθρώπους άνω των 65 ετών μετά τη γερμανική σύσταση. «Οι τελευταίες αναλύσεις (…) στηρίζουν την υπόθεση μιας αποτελεσματικότητας του εμβολίου στην ομάδα των άνω των 65 ετών», δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανοσουηδικού ομίλου, εν αναμονή μιας απόφασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων «τις προσεχείς ημέρες» (σ.σ. αύριο, Παρασκευή).

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, η χώρα του οποίου ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου και για τους ηλικιωμένους, υπογράμμισε από την πλευρά του πως η βρετανική αρχή για τα προϊόντα υγείας έκρινε πως το εμβόλιο είναι «πολύ καλό και αποτελεσματικό» και πως προσφέρει «υψηλό βαθμό προστασίας».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα