back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Κυριόπουλος: Το blame game από πλευράς Κομισιόν μετά το φιάσκο, δεν αφορά την ΑstraZeneka, αλλά και άλλες φαρμακευτικές με στόχο τη διάχυση της πολιτικής ευθύνης

Διαβάστε επίσης

Βολές κατά της Κομισιόν για διαχειριστική ανεπάρκεια με αφορμή την υπογραφή συμβάσεων παραγωγής εμβολίων με τις φαρμακευτικές εταιρείες, από τον καθηγητή Γιάννη Κυριόπουλο, πρόεδρο του Ινστιτούτου Οικονομικών της Yγείας και της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Οικονομίας και Πολιτικής της Υγείας.

Μιλώντας στον Αθήνα 9. 84 και στις Ελεονώρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, ο καθηγητής έκανε λόγο για «παγκόσμιο πόλεμο εμβολίων, που εξελίσσεται με σύγκρουση ανάμεσα στο βρετανικό και γερμανο-αμερικανικό μπλοκ στο πλευρό των οποίων έχουν πάρει θέση συγκεκριμένες φαρμακευτικές εταιρίες. Στους παίκτες, παραγωγούς εμβολίων, συμπεριλαμβάνεται η Κίνα με σημαντικές επιδόσεις εταιριών της, σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ προ των πυλών βρίσκεται και η Ρωσία, η οποία έχει προχωρήσει σε προσυμφωνία με την Τουρκία. »

Οπως υποστήριξε ο κ Κυριόπουλος «πίσω απ όλα αυτά και λόγω της έκρηξης της ζήτησης, βρίσκεται ένας εθνικισμός των εμβολίων, που είναι ήδη εμφανής στην ΕΕ»

Επέκρινε για χαμηλές επιδόσεις στη διαχείριση του ζητήματος την πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής, τον αρμόδιο αντιπρόεδρο και τα στελέχη που ενεπλάκησαν ενώ τόνισε πως ακόμα κι ένα εμβόλιο να δώσουν οι εταιρείες θα είναι νομικά καλυμμένες
«Το blame game από πλευράς Κομισιόν που είναι φανερό μετά το φιάσκο, δεν αφορά αποκλειστικά την Αsta Zeneka αλλά και τις άλλες φαρμακευτικές με στόχο τη διάχυση της πολιτικής ευθύνης, ενώ έχουν υπογραφεί συμβάσεις που δεν λένε τίποτα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριόπουλος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα