back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«STEAM for All»: διαγωνισμός για μαθητές Δημοτικών από όλη την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής συμμετοχών έως τις 14 Φεβρουαρίου 2021 για τον ανοιχτό διαδικτυακό διαγωνισμό για μαθητές Δημοτικών από όλη την Ελλάδα «STEAM for All».

Ο διαγωνισμός

Τον μαθητικό διαγωνισμό «STEAM for All» διοργανώνουν το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια και η πρωτοβουλία εκπαιδευτικών STEMigrants.eu, υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Ο διαγωνισμός απευθύνεται

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές όλων των Δημοτικών σχολείων της Ελλάδας. Οι διοργανωτές προσκαλούν:

  • εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού)
  • εκπαιδευτικούς των Τάξεων Υποδοχής ΖΕΠ και των Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.) Δημοτικών Σχολείων, 
  • εκπαιδευτικούς μη-τυπικής εκπαίδευσης παιδιών προσφύγων (ηλικίας 6-11 ετών)

να συμμετέχουν με τους μαθητές τους υλοποιώντας δραστηριότητες εκπαίδευσης STEAM (Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics).

Πρόσφυγες και μετανάστες μαθητές

Ο διαγωνισμός απευθύνεται  σε πρόσφυγες και μετανάστες μαθητές σε μία προσπάθεια να υποστηριχθεί η ένταξή τους στη νέα για αυτούς εκπαιδευτική και κοινωνική πραγματικότητα της Ελλάδας.

Στόχος

Στόχος του διαγωνισμού είναι η εμπλοκή των μαθητών και των μαθητριών σε δραστηριότητες της εκπαίδευσης STEAM, η ανάπτυξη δεξιοτήτων, και η απόκτηση επιστημονικών γνώσεων με βιωματική προσέγγιση.

Η υποβολή των προτάσεων και η ανάρτηση των δραστηριοτήτων θα γίνουν μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα STEMigrants.eu.

STEMigrants

Το STEMigrants είναι μια πρωτοβουλία εκπαιδευτικών και αποσκοπεί στην παράκαμψη του γλωσσικού εμποδίου που αντιμετωπίζουν σε όλες τις βαθμίδες οι εκπαιδευτικοί που έχουν στην τάξη τους πρόσφυγες/μετανάστες μαθητές. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι τα υλικά και οι οδηγίες για δραστηριότητες STEM να δίνονται στην κοινή γλώσσα όλων των παιδιών: τις εικόνες και τα βίντεο.

Κολλέγιο Ανατόλια

Κινητήριος δύναμη αυτής της προσπάθειας, όπως λένε οι διοργανωτές, θα είναι και οι ίδιοι ο μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου του Κολλεγίου Ανατόλια. Αξιοποιώντας τις εμπειρίες τους από δραστηριότητες STEM και την εξοικείωση με τις Επιστήμες, που έχουν αποκτήσει στις εργαστηριακές υποδομές του Κολλεγίου Ανατόλια, τα παιδιά θα ετοιμάσουν υποστηρικτικά βίντεο και δραστηριότητες, ώστε να δώσουν ιδέες, έμπνευση και  καθοδήγηση στους μικρότερους μαθητές.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα