back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου

Διαβάστε επίσης

Ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση και τους επιστήμονες για την αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, και τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, ωστόσο η απόφαση για το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων είναι οριστική και ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την επιστροφή των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις τάξεις τους δεν φαίνεται να αλλάζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες και πηγές από το υπουργείο Παιδείας, η αύξηση των κρουσμάτων δεν φαίνεται να αλλάζει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1 Φεβρουαρίου, με την επιφύλαξη ότι τις επόμενες δύο ημέρες δεν θα καταγραφεί μία απότομη και δραματική αύξηση των κρουσμάτων ή των διασωληνώσεων. Οι λοιμωξιολόγοι ναι μεν ανησυχούν, ωστόσο είχαν προβλέψει αύξηση κρουσμάτων μετά το άνοιγμα της αγοράς. Μάλιστα η αύξηση που ανέμεναν ήταν μεγαλύτερη, ενώ επισημαίνουν ότι ο υψηλός αριθμός νέων μολύνσεων προέκυψε και από μία μεγάλη αύξηση στον αριθμό των τεστ. Ουσιαστικά σε σύγκριση και με τις δύο προηγούμενες μετρήσεις, τα κρούσματα την Τρίτη κατέγραψαν οριακή αύξηση, για την οποία, όπως εκτιμούν οι ειδικοί, δεν είναι θεωρείται υπεύθυνο το λιανεμπόριο ή η αύξηση της κινητικότητας των καταναλωτών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, λόγω των καθυστερήσεων στον εμβολιασμό του πληθυσμού, αν καταγραφεί απότομη αύξηση των κρουσμάτων και των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ δεν αποκλείεται να συνεδριάσει η επιτροπή των επιστημόνων και να επανεξετάσει το χρονοδιάγραμμα της άρσης δραστηριοτήτων. Ωστόσο θεωρείται πολύ δύσκολο να μην ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια την πρώτη Φεβρουαρίου, όπως έχει προαναγγελθεί.

Νωρίτερα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανατραπεί η απόφαση για άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την ερχόμενη Δευτέρα, άφησε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Όπως είπε «η απόφαση είναι ειλημμένη, αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει εάν τα πράγματα χειροτερέψουν. Θα δούμε την Παρασκευή τα δεδομένα της εβδομάδας για να οριστικοποιήσουμε το άνοιγμα των σχολείων από Δευτέρα».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα