back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

“Καταγράφονται ανησυχητικές καθυστερήσεις ως προς την παραγωγή εμβολίων” τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

«Αναπτύσσουμε το σχέδιο εμβολιασμών ,με βάση τη διαθεσιμότητα εμβολίων” σημείωσε ο κ. Κικίλιας ,επισημαίνοντας όμως ότι “οι εταιρείες πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους . Η Ευρώπη -πρόσθεσε -οφείλει να διαπραγματεύεται από θέση ισχύος, να απλώσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, προστατεύοντας τους πιο αδύναμους πολίτες, απέναντι σε επιχειρηματικούς ή άλλου είδους ανταγωνισμούς” υπογράμμισε ο υπουργός υγείας.

Αυξημένα τα νέα κρούσματα κορονοϊού καθώς και ο αριθμός των θυμάτων. Μόνο στην Αττική καταγράφηκαν οι 409 από τις 858 νέες μολύνσεις που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 32 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους ,λόγω επιπλοκών. 274 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στην Αττική εντοπίζονται 2.300 ενεργά κρούσματα από τα συνολικά 5.324. Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας “προβληματίζουν οι περιοχές : Μαγνησία, Εύβοια, Αχαΐα και Αττική -ειδικά ο ανατολικός, δυτικός και κεντρικός τομέας” καθώς και οι περιφερειακές ενότητες: Θήρας, Μυκόνου, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δυτικής Αττικής και Λακωνίας’.

Προβληματισμό προκαλούν στην κυβέρνηση και τους επιστήμονες οι μεταλλάξεις του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η βρετανική μετάλλαξη εντοπίζεται σε 70 χώρες έως τις 25 Ιανουαρίου, δέκα χώρες περισσότερες από τις 12 Ιανουαρίου.

Ανησυχία και για το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού ,που εντοπίζεται πλέον και στη χώρα μας. Εντατικές έρευνες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στα λύματα σε βάθος χρόνου. Την Παρασκευή νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

 

Στις 11:00 το πρωί θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στη συνεδρίαση ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο νόμου για την κατάργηση της απλής αναλογικής, όπως και την κατάργηση του ποσοστού άνω του 50% που απαιτείται για την εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών από τον πρώτο γύρο.

 

Αποτελεσματικότητα αλλά και «κόκκινες γραμμές» στον ελληνοτουρκικό διάλογο, εθνική στρατηγική στην εξωτερική πολιτική, κυβέρνηση που θα λειτουργεί με γνώμονα μόνον το συμφέρον της χώρας, τα τρία σαφή μηνύματα που στέλνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε σημερινό του άρθρο στο News 24/7.

 

Περίπου ένα χρόνο μετά τη διαγραφή του, ο Θοδωρής Ζαγοράκης επανεντάσσεται στην ομάδα των ευρωβουλευτών της ΝΔ και προτίθεται να διεκδικήσει την ηγεσία της ΕΠΟ ,όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση του πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

 

Χωρίς τις αισθήσεις απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένη γυναίκα κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο διαμέρισμα όπου διέμενε ,επί της οδού Ιλλυρίας στην Κυψέλη. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

 

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε την αμερικανική πρεσβεία με νότα που επέδωσε σε εκπρόσωπο της, ότι διατηρεί το δικαίωμα να λάβει αντίμετρα σε σχέση με τις ψευδείς ειδήσεις που μεταδίδουν για τη Ρωσία αμερικανικές ψηφιακές πλατφόρμες.

 

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 3-0 του ΠΑΟΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής στη Σουπερλίγκα. Στα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια: Βόλος- Παναθηναϊκός 0-2, ΑΕΚ- ΠΑΣ Γιάννινα 0-2 και Λαμία- Απόλλων Σμύρνης 1-0.

ΚΑΙΡΟΣ
Αίθριος αύριο ο καιρός, στην Αττική.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
5,9 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα