back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

«Αναπτύσσουμε το σχέδιο εμβολιασμών ,με βάση τη διαθεσιμότητα εμβολίων” τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Σημείωσε ότι “καταγράφονται ανησυχητικές καθυστερήσεις ως προς την παραγωγή εμβολίων” ,επισημαίνοντας ωστόσο ότι “οι εταιρείες πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους . Η Ευρώπη -πρόσθεσε -οφείλει να διαπραγματεύεται από θέση ισχύος, να απλώσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, προστατεύοντας τους πιο αδύναμους πολίτες, απέναντι σε επιχειρηματικούς ή άλλου είδους ανταγωνισμούς” υπογράμμισε ο υπουργός υγείας.

Αυξημένα τα νέα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού καθώς και ο αριθμός των θυμάτων ,σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ .Από τα 858 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν, 409 εντοπίστηκαν στην Αττική και 74 στη Θεσσαλονίκη. 32 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους ,λόγω επιπλοκών. 274 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στην Αττική εντοπίζονται 2.300 ενεργά κρούσματα από τα συνολικά 5.324. Οπως ανέφερε ο κ Κίκίλιας “προβληματίζουν οι περιοχές : Μαγνησία, Εύβοια, Αχαΐα και Αττική -ειδικά ο ανατολικός, δυτικός και κεντρικός τομέας” καθώς και οι περιφερειακές ενότητες: Θήρας, Μυκόνου, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δυτικής Αττικής και Λακωνίας’.

Προβληματισμό προκαλούν στην κυβέρνηση και τους επιστήμονες οι μεταλλάξεις του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η βρετανική μετάλλαξη εντοπίζεται σε 70 χώρες έως τις 25 Ιανουαρίου, δέκα χώρες περισσότερες από τις 12 Ιανουαρίου.

Ανησυχία και για το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού ,που εντοπίζεται πλέον και στη χώρα μας. Εντατικές έρευνες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στα λύματα σε βάθος χρόνου. Την Παρασκευή νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Στις 11:00 το πρωί θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο.

 

Ρεκόρ αποτελούν τα 29 δις. ευρώ για τις εγγραφές στο βιβλίο προσφορών για το ελληνικό δεκαετές ομόλογo. Οι εκτιμήσεις της αγοράς τοποθετούν το τελικό επιτόκιο μεταξύ του 0,75% και 0,80%, ενώ η Ελλάδα θα αντλήσει 3,5 δισ. ευρώ.

«Η Ελλάδα, σήμερα, εν μέσω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και των συνεπειών της, έλαβε ακόμη μία ψήφο εμπιστοσύνης από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα τόνισε ο Υπουργος Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας .

 

Αποτελεσματικότητα αλλά και «κόκκινες γραμμές» στον ελληνοτουρκικό διάλογο, εθνική στρατηγική στην εξωτερική πολιτική, κυβέρνηση που θα λειτουργεί με γνώμονα μόνον το συμφέρον της χώρας, τα τρία σαφή μηνύματα που στέλνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε σημερινό του άρθρο στο News 24/7.

 

Στην ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ επανεντάσσεται ο Θόδωρος Ζαγοράκης, όπως έγινε γνωστό μετά την συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Ζαγοράκης “ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι ύστερα από διερευνητικές συζητήσεις, προτίθεται να διεκδικήσει την ηγεσία της μεγαλύτερης αθλητικής ομοσπονδίας της χώρας, της ΕΠΟ, προκειμένου να υπηρετήσει από άλλη θέση το ελληνικό ποδόσφαιρο και να εφαρμόσει το νέο ολιστικό σχέδιο για τη θεσμική αναμόρφωσή του”.

 

15.204 κρούσματα και 467 θάνατοι καταγράφηκαν στην Ιταλία το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Η Νορβηγία θα κλείσει τα σύνορά της από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, με εξαίρεση όσους πραγματοποιούν επαγγελματικά ταξίδια και όσους ταξιδεύουν για λόγους υγείας, ανακοίνωσε η Πρωθυπουργός της χώρας.

Και η Γερμανία σχεδιάζει την επιβολή απαγόρευσης εισόδου στη χώρα ταξιδιωτών από κράτη ,στα οποία παρατηρείται διασπορά μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Spiegel.

ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε αναμετρήσεις για την 19η αγωνιστική της Σουπερλίγκας είχαμε:

ΑΕΚ- ΠΑΣ Γιάννινα 0-2,

Βόλος- Παναθηναϊκός 0-2

και Λαμία- Απόλλων Σμύρνης 1-0,

ενώ σε εξέλιξη είναι το ντέρμπι Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου .

5,7 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα