back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 00:00

Διαβάστε επίσης

Μηδενικά ενοίκια για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο για τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή έως τις 15 Ιανουαρίου, αποζημιώσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και αναστολή πληρωμών για επιταγές προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η οικονομική ενίσχυση 120 εκατ. ευρώ της Aegean Airlines η οποία, όμως, πρέπει να έχει προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 60 εκατ. ευρώ.

 

Προβληματίζει τους ειδικούς η εικόνα της Αττικής που εμφανίζει το 50% των συνολικών κρουσμάτων. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 842 νέες μολύνσεις με τις 427 να εντοπίζονται στην Αττική και κυρίως στον κεντρικό και βόρειο τομέα. Εικοσι ένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοιού.Σε εικοσιένα ανέρχονται τα θύματα, 283 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Στα 62 τα κρούσματα από τη βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού, καθώς εντοπίστηκαν άλλα τρία στη βόρεια Ελλάδα,

 

Την Παρασκευή αναμένεται η απόφαση για το εμβόλιο της AstraZeneca από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος εξετάζει την αποτελεσματικότητα και αν πάρει το πράσινο φως ανοίγει ο δρόμος για να εγκρίνει η Κομισιόν την κυκλοφορία του στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η AstraZeneca, σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους, στην κόντρα με τις Βρυξέλλες για τις καθυστερήσεις στις αποστολές των εμβολίων, ανακοίνωσε ότι επισπεύδει τις παραδόσεις.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της κατά του κορονοιού η πολυεθνική Johnson & Johnson.

Νωρίτερα, η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι προτίθεται να περιορίσει τις εξαγωγές εμβολίων που παράγονται σε χώρες μέλη της, με φόντο την αντιπαράθεση με τις παραγωγούς εταιρείες, για τον χρόνο παράδοσης, κάτι που εκτιμάται ότι θα πλήξει κυρίως τις εξαγωγές της Pfizer προς τη Βρετανία. Έντονη η αντίδραση του Λονδίνου: “Πιστεύω πως ο προστατευτισμός δεν αποτελεί τη σωστή προσέγγιση μεσούσης της πανδημίας”, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, σημειώνοντας, πάντως, ότι η Βρετανία θα εργαστεί με την ΕΕ για να αποφευχθεί ενδεχόμενη διαταραχή στην προμήθεια των εμβολίων.

 

«Το όποιο άνοιγμα το οποίο επιχειρούμε θα είναι εξαιρετικά προσεκτικό και μετρημένο», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το απόγευμα σε τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε η Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ για την κοπή της βασιλόπιτας .

«Ανά πάσα στιγμή θα αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν χρειάζεται να κάνουμε μία προσαρμογή στη στρατηγική μας, δεν θα διστάσουμε να την κάνουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

 

Δικογραφία, για την οποία έχει οριστεί πραγματογνώμονας από το Λιμενικό Σώμα, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, σχηματίζεται από την τοπική λιμενική αρχή, μετά τις καταγγελίες της οικογένειας για εγκληματική ενέργεια.

 

Ασπίδα προστασίας για τους άστεγους της πόλης δημιουργεί από αύριο στις έξι το πρωί ο Δήμος Αθηναίων, ενόψει του επικείμενου κύματος κακοκαιρίας.

Σε 24ωρη βάση ανοίγει το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου, επί της Αχαρνών 3, το Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας και τo Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ – Ρουφ , όπου οι συμπολίτες μας εκτός από γεύματα και φιλοξενία θα κάνουν και RapidTest για τον Covid-19. Παράλληλα, οι ομάδες του “Street Work” θα βρίσκονται όλο το εικοσιτετράωρο στους δρόμους. Σε 24ωρη λειτουργία και το τηλεφωνικό κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515) και το τετραψήφιο 1595.

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να παραγγείλουν 200 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις εμβολίων κατά του κορονοιού με στόχο τον εμβολιασμό 300 εκατομμυρίων ανθρώπων έως το τέλος του καλοκαιριού, δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες προβλέπονται για σήμερα στην Αττική.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά και πρόσκαιρα στα βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έναν έως 9 βαθμούς Κελσίου. 11 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα