back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Χαλαρώνουν κάποια μέτρα στη Μόσχα – Ανοιχτά μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα

Διαβάστε επίσης

Η Μόσχα συνέχισε σήμερα την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχει εφαρμόσει εδώ και μήνες για να αναχαιτίσει την διασπορά του νέου κορονοϊού, στηριζόμενη σε μια μείωση του αριθμού των κρουσμάτων που επετεύχθη παρά την απουσία ενός γενικού λοκντάουν.

«Η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση και υπό τις συνθήκες αυτές το χρέος μας είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες για την ταχύτερη δυνατή ανάκαμψη της οικονομίας», έγραψε π δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν στο προσωπικό του ιστολόγιο. «Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε σας, φίλοι μου, για την κοινή μας νίκη και για ένα ακόμη βήμα για την επάνοδο στην φυσιολογική ζωή στην όμορφη πόλη της Μόσχας», προσθέτει.

Τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα θα μπορούν ξανά να παραμένουν ανοιχτά και μετά τις 23:00 και δεν είναι πλέον υποχρεωτική η τηλεργασία για το 30% του προσωπικού.

Οι αλλαγές αυτές ισχύουν από σήμερα, διευκρινίζει ο δήμαρχος της Μόσχας, προσθέτοντας ότι τα μέτρα που προβλέπουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία για τα κρατικά πανεπιστήμια θα επανεξεταστούν στις 6 Φεβρουαρίου και ότι η υποχρέωση των πολιτών να φορούν μάσκες σε καταστήματα και δημόσια μέσα μεταφοράς εξακολουθεί να ισχύει.

«Σας παρακαλώ να θυμάστε ότι η πιθανότητα να προσβληθείτε από τον νέο κορονοϊό, αν και μειωμένη, εξακολουθεί να υπάρχει. Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την απόφαση αυτή του Σομπιάνιν δεν αίρεται ωστόσο η απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων σε εξωτερικούς χώρους.

Ο δήμαρχος της Μόσχας είπε επίσης ότι η επιδημιολογική κατάσταση συνεχίζει να βελτιώνεται στην ρωσική αυτή πόλη των 12 εκατομμυρίων κατοίκων. Υπενθυμίζεται ότι στη Μόσχα 2.317 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες Τρίτη έναντι 5.572 ανθρώπων που ανάρρωσαν.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα