back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αυξημένη η ζήτηση για κολχικίνη στα φαρμακεία της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη είναι η ζήτηση για την κολχικίνη, όπως δηλώνουν φαρμακοποιοί στον Αθήνα 9.84. Όπως λένε, πρόκειται για ένα ασφαλές φάρμακο, το οποίο όμως χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή.

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις για την κολχικίνη, το φτηνό φάρμακο που πλέον πήρε έγκριση για να χρησιμοποιείται στην Ελλάδα σε ασθενείς με κορονοϊό, προκάλεσαν το ενδιαφέρον του κοινού. Ο κόσμος πληροφορήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης για την κολχικίνη και πλέον σπεύδει στα φαρμακεία ζητώντας να αγοράσει το φάρμακο.

«Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι μάταιο να ζητούν από τα φαρμακεία το σκεύασμα. Η κολχικίνη δεν δίνεται σε καμία περίπτωση χωρίς συνταγή ιατρού», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι φαρμακοποιοί.

Οι φαρμακοποιοί τονίζουν μάλιστα ότι χορηγείται μόνο με συνταγή που είναι μάλιστα φυλασσόμενη για δυο χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι κρατιέται στο φαρμακείο για πιθανό έλεγχο της συνταγογράφησης σε μεταγενέστερο χρόνο. Σε αυτή την περίπτωση ελέγχεται όχι μόνο αν υπάρχει συνταγή αλλά και γιατί δόθηκε αυτή η συνταγή από τον γιατρό.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα