back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού θα εισέρχονται στην Ελλάδα οι ταξιδιώτες από Σερβία

Διαβάστε επίσης

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα οι υπήκοοι της Σερβίας, συμφώνησαν οι υπουργοί Τουρισμού των δύο χωρών.

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, με την ομόλογο του Τατιάνα Μάτιτς, συμφώνησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας που θα καθορίζει τον τρόπο εισόδου των Σέρβων τουριστών το ερχόμενο καλοκαίρι. Σύμφωνα με ανακοινωθέν που εξέδωσε το σερβικό υπουργείο Τουρισμού, συμφωνήθηκε να ισχύσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα εκδίδουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές στη Σερβία.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι από την 1η Μαΐου έως την 1η Οκτωβρίου όλοι οι υπήκοοι της Σερβίας θα μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα εφόσον φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όποιοι δεν έχουν το σχετικό πιστοποιητικό θα μπορούν να εισέλθουν στην Ελλάδα μόνο με την επίδειξη αρνητικού PCR τεστ ή τεστ αντιγόνων.

Το ίδιο καθεστώς θα ισχύσει και για τους Έλληνες που επισκέπτονται την Σερβία.

«Το άνοιγμα των ελληνικών συνόρων για τους πολίτες μας κατά τη θερινή περίοδο θα είναι μια συμβολική εικόνα της πλήρους ομαλοποίησης της ζωής μας, και αποτελεί επιβεβαίωση της βαθιάς και αληθινής φιλίας και των εξαιρετικών διμερών σχέσεων μεταξύ της Σερβίας και της Ελλάδας», δήλωσε η Τατιάνα Μάτιτς μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα