back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κ. Σακελλαροπούλου – Ιερώνυμος: Ουσιαστικός ο ρόλος της Εκκλησίας στην παρότρυνση για εμβολιασμό

Διαβάστε επίσης

Η πανδημία και οι επιπτώσεις της στην κοινωνία, μονοπώλησε το ενδιαφέρον της συνάντησης της Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

«Με τον Μακαριώτατο συζητήσαμε διάφορα θέματα που απασχολούν αυτήν την περίοδο τον τόπο μας. Στο επίκεντρο, ασφαλώς, βρέθηκε η πανδημία και οι επιπτώσεις της στην ζωή όλων μας. Οι δυσκολίες είναι πολλές. Είναι κοινή μας, όμως, και αισιόδοξη διαπίστωση ότι η απειλή μας έφερε πιο κοντά. Μιλήσαμε για το εμβόλιο και την μεγάλη ελπίδα που μας δίνει και τονίσαμε τον ουσιαστικό ρόλο της Εκκλησίας στην παρότρυνση των συμπολιτών μας να εμβολιαστούν, ώστε να επανέλθουμε όλοι υγιείς στην κοινωνική μας ζωή», ανέφερε η κα. Σακελλαροπούλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε την Πρόεδρο για την επίσκεψή της στην Αρχιεπισκοπή, τονίζοντας, πως με αυτόν τον τρόπο, αποδεικνύεται έμπρακτα η τιμή και ο σεβασμός της προς την Ορθόδοξη Εκκλησία, «Εκκλησία, η οποία πολλά και ποικίλα πνευματικά και υλικά αγαθά προσέφερε στο Ελληνικό Έθνος και το Ελληνικό Κράτος κατά τους χρόνους της σκλαβιάς, κατά τους χρόνους των απελευθερωτικών αγώνων, αλλά και στη συνέχεια από το 1821 έως σήμερα, 2021, έτος κατά το οποίο πανηγυρικώς εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την απελευθέρωσή μας», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Επεσήμανε δε, και τις -διαχρονικά- εκατέρωθεν καλές σχέσεις της Εκκλησίας με την Πολιτεία: «Η επίσκεψη αυτή, συμβολικού και ουσιαστικού χαρακτήρα, λόγω της χρονικής στιγμής κατά την οποία πραγματοποιείται, εικονίζει και υπογραμμίζει τις αγαθές σχέσεις που υπάρχουν ανέκαθεν μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας και ιδίως από της ιδρύσεως του Νέου Ελληνικού Κράτους έως σήμερα. Τα κατά καιρούς παρουσιαζόμενα προβλήματα και δυσκολίες βρίσκουμε τρόπους να τα αντιμετωπίζουμε».

Ευχήθηκε επίσης, «οι καλές αυτές σχέσεις να συνεχισθούν με την παρουσία και το ενδιαφέρον και της Εξοχωτάτης Νέας Προέδρου, κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, προς το συμφέρον της πατρίδας μας, της Ορθοδοξίας και του λαού, ο οποίος σέβεται και τιμά τα ιερά και όσια της φυλής και του ευσεβούς Γένους μας».

Η Πρόεδρος πρόσφερε στον Αρχιεπίσκοπο ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα με το εθνόσημο και ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας πρόσφερε από την πλευρά του μία ασημένια εικόνα του Αποστόλου Παύλου στην Πνύκα. Δώρο συμβολικό, καθώς με την κίνηση αυτή επισημάνθηκε, πως ο πρώτος που πίστεψε τον Απόστολο των Εθνών ήταν ο δικαστικός Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης.

Μαριλένα Αναστασοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα