back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ικανοποίηση στους εμπόρους από την κίνηση στην αγορά

Διαβάστε επίσης

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι περισσότεροι καταστηματάρχες του λιανεμπορίου, σχετικά με την κίνηση και τον τζίρο που προέκυψαν από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της αγοράς.

Από την άλλη πλευρά, εκφράζεται από τους περισσότερους και ένας έντονος προβληματισμός για την « επόμενη μέρα» της συνέχειας των εμπορικών καταστημάτων. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ιδιοκτητών που δηλώνουν εγκλωβισμένοι από τα συσσωρευμένα χρέη προς τις τράπεζες, αλλά και από τα λειτουργικά έξοδα που συγκεντρώθηκαν αυτούς τους μήνες που ήταν κλειστά τα καταστήματα ( ενοίκια, λογαριασμοί ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ κ.α.).

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, κρούει τον «κώδωνα» του κινδύνου τονίζοντας ότι « θα χρειαστεί στήριξη για όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις στο μέλλον γιατί η κατάσταση παραμένει κρίσιμη». Ενδεικτικό στοιχείο αυτής της κατάστασης αποτελούν και ευρήματα έρευνας του ΕΣΑ, βάσει των οποίων ο ένας στους δυο καταστηματάρχες δήλωσε ότι δεν θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει εφόσον υπάρξει ένα τρίτο lock down.

Έντονος προβληματισμός εκφράζεται και από τους καταναλωτές για την εικόνα με τις ουρές που παρατηρείται έξω από πολλά καταστήματα. Οι περισσότεροι αποδίδουν αυτές τις ουρές στην πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων από τους Καταστηματάρχες. Οι καταναλωτές θεωρούν καταστροφικό και εφιαλτικό το σενάριο να κλείσουν πάλι τα καταστήματα.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα