back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Εικοσιένας νέοι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, φθάνοντας τους 5.692 συνολικά από την αρχή της πανδημίας – 283 οι διασωληνωμένοι ασθενείς – 842 τα νέα κρούσματα, 427 στην Αττική, 65 στη Θεσσαλονίκη.

…Στο μεταξύ, σε 62 μετρώνται τα κρούσματα με τη βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού, καθώς εντοπίστηκαν άλλα 3 στη βόρεια Ελλάδα – 59 κρούσματα είχαν ήδη εντοπιστεί σε Αττική και Κρήτη. Να είναι σε εγρήγορση οι πολίτες ζήτησε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο τρίτου lockdown, αν υπάρξουν ανησυχητικά σημάδια. Την ίδια ώρα, η Γερμανία, λόγω των μεταλλάξεων, εξετάζει το ενδεχόμενο να εκμηδενίσει σχεδόν τη διεθνή αεροπορική κυκλοφορία προς το γερμανικό έδαφος, όπως δήλωσε στη Bild ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Χορστ Ζεεχόφερ.

Ο συνδυασμός δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων μείωσε κατά 70% τις νοσηλείες και τους θανάτους, σύμφωνα με τη φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly.

Μετά τον πόλεμο που ξέσπασε με την ΕΕ, η AstraZeneca προτίθεται να δώσει, τελικά, νωρίτερα δόσεις του εμβολίου της, δηλαδή στις 7 κι όχι στις 15 Φεβρουαρίου, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πηγές της Ένωσης. Ωστόσο, η εταιρεία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έδωσε διευκρινίσεις για τις παραδόσεις του Μαρτίου. Σημειώνεται ότι η AstraZeneca εργάζεται με τριμηνιαίους στόχους. Κατά συνέπεια, μία αύξηση τον Φεβρουάριο, αν δεν συνοδευθεί από αύξηση τον Μάρτιο, δεν συνιστά συνολική αύξηση παραδόσεων κατά το πρώτο τρίμηνο.

…Νωρίτερα, η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι προτίθεται να περιορίσει τις εξαγωγές εμβολίων που παράγονται σε χώρες μέλη της, με φόντο την αντιπαράθεση με τις παραγωγούς εταιρείες, για τον χρόνο παράδοσης, κάτι που εκτιμάται ότι θα πλήξει κυρίως τις εξαγωγές της Pfizer προς τη Βρετανία. “Τα προβλήματα στην παραγωγή των εμβολίων θα πρέπει να επηρεάζουν όλους με τον ίδιο τρόπο”, το σαφές μήνυμα του Γερμανού υπουργού Υγείας, Γενς Σπαν. Έντονη η αντίδραση του Λονδίνου: “Πιστεύω πως ο προστατευτισμός δεν αποτελεί τη σωστή προσέγγιση μεσούσης της πανδημίας”, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, σημειώνοντας, πάντως, ότι η Βρετανία θα εργαστεί με την ΕΕ για να αποφευχθεί ενδεχόμενη διαταραχή στην προμήθεια των εμβολίων.

…”Έχουμε ασκήσει μεγάλη πίεση στις φαρμακευτικές ώστε να τιμήσουν τα συμβόλαιά τους”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

…Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι η δεύτερη δόση του εμβολίου της Moderna μπορεί να χορηγείται, έως και 6 εβδομάδες, δηλαδή 42 ημέρες μετά την πρώτη, αλλά μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Επίσης, το εμβόλιο δεν πρέπει να χορηγείται σε εγκύους.Σημειώνεται ότι η εταιρεία συστήνει η δεύτερη δόση να χορηγείται 28 ημέρες μετά την πρώτη. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με σουηδική εφημερίδα, η Σουηδία σταματά τις πληρωμές για τα εμβόλια στην Pfizer, ζητώντας διευκρινίσεις για τις δόσεις που περιέχει κάθε φιαλίδιο.

Με στόχο την ταχύτερη απονομή των συντάξεων το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προχώρησε στη συγκρότηση Ομάδας Έργου, με επικεφαλής Project manager, τον οικονομολόγο, Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

Βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα από προπέλα σκάφους υπέστη ο Σήφης Βαλυράκης, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, Νίκου Καλογριά. Σύμφωνα με το πόρισμα, o 77χρονος πρώην υπουργός, έχοντας υποστεί αυτά τα τραύματα έχασε τις αισθήσεις του, με συνεπακόλουθο τον πνιγμό του. Να διερευνηθούν οι πληροφορίες για εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα ζητεί από τον υπουργό Ναυτιλίας η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, κάτι που, όπως σημειώνει, σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας. “Θα υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος της υπόθεσης”, τονίζει ο υπουργός. Αναβλήθηκε, στο μεταξύ, η προγραμματισμένη για αύριο κηδεία του πρώην υπουργού.

Εκλογή δημάρχου με εκλογικό ποσοστό κοντά στο 40% προανήγγειλε ότι θα προβλέπει ο νέος εκλογικός νόμος για την ΤΑ ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Τις λεπτομέρειες μας δίνει ο Γιώργος Μανουσακάκης…

Σοβαρότατα προβλήματα σε χωριά του Αγρινίου από τη σφοδρότατη κακοκαιρία. Περίπου 50 οι κλήσεις στην Πυροσβεστική, που έχει τεθεί σε επιφυλακή, ενώ στην περιοχή έχει μεταβεί η 6η ΕΜΑΚ από την Πάτρα.

Ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Ιανυαρίου η καταβολή του φετινού επιδόματος θέρμανσης. Θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη αφορά αγορές που έγιναν μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου 2020 και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, ενώ η δεύτερη αγορές έως και τις 28 Φεβρουαρίου και θα γίνει μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Τον φιλόδοξο στόχο του 1,5 εκ. εμβολιασμών την ημέρα θέτει ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. Αυτό θα ήταν ένα σημαντικό άλμα από την πολιτική των 100 εκατομμυρίων εμβολιασμών σε 100 ημέρες που έκανε ένα δόγμα της νεοσύστατης διοίκησής του.

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες που γρήγορα θα σταματήσουν, αύριο, στην Αττική. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά και πρόσκαιρα στα βόρεια ημιορεινά. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου – 16 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα