back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στον ανακριτή ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για βιασμό 11χρονης

Διαβάστε επίσης

Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο 38χρονος πρώην προπονητής, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε βιάσει μία 11χρονη αθλήτρια ιστιοπλοΐας πριν από 10 χρόνια.

Ο 38χρονος έφτασε με αστυνομική κλούβα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων

“Να πείτε στο Σπύρο να ψάξει τη μάνα του, τη γυναίκα του και την κόρη του, να ψάξει τι γίνεται σπίτι του” είπε ο κατηγορούμενος όταν ρωτήθηκε αν έχει να πει κάτι για τις πράξεις που του αποδίδονται.
Ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία όπως έχει δικαίωμα εκ του νόμου ώστε να ενημερωθεί ο ίδιος και ο συνήγορός του για τη δικογραφία και να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Ο 38χρονος προπονητής συνελήφθη εχθές στην Σάμο όπου και διαμένει,  για βαρύτατες κατηγορίες που φαίνεται να τελέστηκαν πριν από εννέα χρόνια, όταν το θύμα ήταν 11 ετών.

Η συλληψη έγινε μετά από ένταλμα που εξέδωσε η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών και οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος που διενεργεί την σχετική προκαταρκτική ,
κάτω από άκρα μυστικότητα έλαβε τα τελευταία 24ωρα καταθέσεις από την αθλήτρια και τους γονείς της και αμέσως μετά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου ανακριτή προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του καταγγελλόμενου προπονητή.

Της έκδοσης του εντάλματος προηγήθηκαν οι καταθέσεις της 20χρονης σήμερα αθλήτριας και των γονιών της, που ελήφθησαν τα τελευταία 24ωρα υπό άκρα μυστικότητα για την προστασία του θύματος.

Υπενθυμίζεται πως, με δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο προπονητής αρνείται ότι βίασε την αθλήτρια, υποστηρίζοντας ότι έπειτα και από παρότρυνση της μητέρας της ανήλικης, οι δύο τους είχαν σχέση που θα κατέληγε σε γάμο, με τη νεαρή αθλήτρια να είναι ερωτευμένη μαζί του. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η μητέρα έσπρωξε την κόρη της σε αυτόν, επειδή ήξερε ότι διαθέτει χρήματα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, προανήγγειλε χθες ρύθμιση για τη μη παραγραφή αδικημάτων σεξουαλικής κακοποίησης. Όπως ανέφερε στον ρ/σ Θέμα 104,6 «θα επαναφέρουμε μία ρύθμιση, η οποία ίσχυε και σε προηγούμενο χρόνο», υπογραμμίζοντας ότι «το ζήτημα που αφορά τις αποκαλύψεις της κ. Μπεκατώρου μάς δίνει την αφορμή να πούμε ότι τέτοιου είδους φαινόμενα δεν μπορούν πλέον να κρύβονται, ούτε να υποθάλπονται, ούτε πολύ περισσότερο να μπαίνουν σε μία λογική μη δημοσιοποίησης. Το ζήτημα σε αυτήν την περίπτωση είναι να σπάσει η σιωπή».

Μίνα Μουστάκα, Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα