back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μήνυμα ανθρωπιάς στέλνει μια αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα ανθρωπιάς στέλνει μια γυναίκα, εν ενεργεία αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., με την έκδοση δυο βιβλίων, που τα έσοδα των πωλήσεων προορίζονται για τις οικογένειες πεσόντων αστυνομικών την ώρα του καθήκοντος, καθώς και για άτομα με αναπηρία. Ο λόγος για την Ειρήνη Μακριδάκη, η οποία υπηρετεί σήμερα στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και παράλληλα βρίσκεται στην θέση της αντιπροέδρου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Στο πρώτο της βιβλίο, «Το αστέρι της Φιλίας», εμπνεύστηκε από την κατάσταση στην Μόρια της Λέσβου και ειδικά για τα ασυνόδευτα παιδιά, καθώς για ένα μεγάλο διάστημα υπηρέτησε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών και στην υπηρεσία Ασύλου. ΌΛΑ τα έσοδα των πωλήσεων διά βίου κατευθύνονται για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου «Το μέλλον» Νοτίου Κρήτης που στηρίζει άτομα με αναπηρία. Αυτός ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ αποτελεί την προσπάθεια του χρυσού Παραολυμπιονίκη ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗ Εμμανουήλ, ασχολείται με τα ανάπηρα, παραμελημένα και κυριολεκτικά κρυμμένα παιδιά της επαρχιακής Κρήτης.
Το δεύτερο βιβλίο της που κυκλοφόρησε πριν ένα μήνα περίπου από τις εκδόσεις Άπαρσις έχει τίτλο “Ρήγας Κ9” είναι καθαρά φιλοζωικού περιεχομένου γιατί πιστεύει ότι στην Ελλάδα το θέμα της κακοποίησης των ζώων είναι φλέγον .. Από το βιβλίο αυτό το μεγαλύτερο μέρος των συγγραφικών της εσόδων θα στηρίζουν δια βίου, την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία Π.Φ.Π.Ο. καθώς και το Λογαριασμό Αρωγής Ορφανών Τέκνων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η Ειρήνη Μακρυδάκη είναι μητέρα τριών παιδιών, μάχιμη Αστυνομικός πάνω από δύο δεκαετίες.Πρόσφατα επέστρεψε από Μόρια της Λέσβου όπου εργάσθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών καθώς και στην υπηρεσία Ασύλου. Οι εμπειρίες που αποκόμισε και η επαφή της με τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα είναι συγκλονιστικές.

Ειδικότερα, το πρώτο της βιβλίο ασχολείται με τις φυλετικές διακρίσεις. Έχει ως στόχο να προβάλει τους τρόπους και τους διαύλους με τους οποίους παιδιά από διαφορετικές κουλτούρες αλλά και παιδιά που αντιμετωπίζουν ζητήματα στη φυσική τους κατάσταση έρχονται κοντά μέσω της φιλίας. Η φιλία δεν έχει σύνορα, χρώματα και διακρίσεις.

Είναι το απαύγασμα εμπειριών που είχε ως μητέρα, παιδαγωγός και Αστυνομικός γιατί ποτέ δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη στην κατάφωρη παραβίαση δικαιωμάτων αδύναμων παιδιών και ατόμων με ιδιαιτερότητες.

Για το βιβλίο αυτό βραβεύτηκε στο παρελθόν από την Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κυρία Κατερίνα Παπακώστα, από τον πρόεδρο του όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ.Γιάννη Μαρωνίτη, από το Γιάννη Σγουρό και από την πρόεδρο της Π.Φ.Π.Ο. κυρία Νατάσα Μπομπολάκη.

Αυτή τη στιγμή  «Το Αστέρι της φιλίας» έχει μεταφραστεί στα Αραβικά και στα Φαρσί από την πρόεδρο της ΜΕΤΑδρασης κ. Λώρα Παππά για να μοιραστεί στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Το δεύτερο βιβλίο της που κυκλοφόρησε πριν ένα μήνα περίπου από τις εκδόσεις Άπαρσις είναι καθαρά φιλοζωικού περιεχομένου γιατί πιστεύει ότι στην Ελλάδα το θέμα της κακοποίησης των ζώων είναι φλέγον.  Σε μια κοινή προσπάθεια, με στόχο τη διαμόρφωση της φιλοζωικής κουλτούρας των παιδιών, συμμετέχει αφιλοκερδώς άλλη μία Αστυνομικός η Νάντια Μπαράκου με μία αφιερωματική ακουαρέλα, ενώ την εικονογράφηση έχει κάνει ο Κώστας Κοφίνας.  Σκοπός της προσπάθειας της αυτής είναι τα βιβλία της να λειτουργούν ως δείκτες, που θα δείχνουν συνεχώς ότι πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε ως κοινωνία και να πάψουμε να είμαστε απαθείς.

Παράλληλα θέλει να τονίσει ότι η Ελληνική Αστυνομία αποτελείται από μητέρες, πατέρες, συγγραφείς, ζωγράφους και πολλούς επιστήμονες, οι οποίοι κάτω από τη στολή κρύβουν πολλές ευαισθησίες. Με τις πράξεις τους οι Αστυνομικοί αυτοί προσπαθούν να αναδείξουν τον ρόλο της Αστυνομίας όχι ως κατασταλτικού οργάνου μόνο όπως προβάλλεται αρκετές φορές , αλλά ως μια δικλίδα εξομάλυνσης της κοινωνικής παθογένειας. Προσπαθούν για ένα καλύτερο κόσμο, έχουν επαφή με όσα συμβαίνουν στο γύρο τους κι ασχολούνται ενεργά σε δράσεις και πρωτοβουλίες έτσι ώστε να μπορέσουν να συνεισφέρουν με τον καλύτερο τρόπο στο έργο της αστυνομίας, προς όφελος όλων.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα