back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ισημερινός: Πάνω από 3.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 25 θάνατοι σε 24 ώρες

Διαβάστε επίσης

Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.060 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα των Άνδεων να φθάνει τους 241.292.

Παράλληλα, άλλοι 25 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει επίσημα τους 9.968 νεκρούς. Ωστόσο, στον απολογισμό αυτό πρέπει να προστεθούν άλλοι περίπου 4.600 θάνατοι που θεωρείται ότι οφείλονταν στην ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, ενώ γιατροί, επιστήμονες και αιρετοί, όπως η Σίνθια Βιτέρι, η δήμαρχος της Γουαγιακίλ, έχουν επισημάνει πως ότι ο επίσημος απολογισμός μάλλον είναι πολύ υποτιμημένος σε σχέση με τον πραγματικό.

Επίσης χθες Κυριακή, ο ρυθμιστικός φορέας του τομέα ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου που ανέπτυξαν από κοινού η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Την 20ή Ιανουαρίου, η χώρα της Λατινικής Αμερικής παρέλαβε 8.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer-BioNTech. Η υπόλοιπη πρώτη παρτίδα (86.000 δόσεις) αναμένεται να παραδοθεί στη χώρα προοδευτικά ως τα τέλη Φεβρουαρίου. Θα χρησιμοποιηθεί για τη «φάση μηδέν», όπως την αποκαλούν οι αρχές, δηλαδή την ανοσοποίηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και συνταξιούχων που ζουν σε οίκους ευγηρίας.

Η μαζική εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού αναμένεται να αρχίσει τον Μάρτιο στον Ισημερινό, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα δόσεων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα