back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Την ιστορική σύμβαση για την αγορά των μαχητικών Rafale συνυπογράφουν σήμερα αργά το μεσημέρι στην Αθήνα, οι Υπουργοί Άμυνας Γαλλίας και Ελλάδας. Στις 16.30 η κ Φλοράνς Παρλί θα γίνει δεκτή στο Μέγαρο Μαξίμου, από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις 10 το πρωί, ξεκινά στην Κωνσταντινούπολη, ο 61ος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας. Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής είναι ο διπλωμάτης Παύλος Αποστολίδης. Της τουρκικής ομάδας προΐσταται ο υφυπουργός εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ.

Με διευρυμένη ατζέντα η σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος στο περιθώριο των εργασιών, θα συναντηθεί και με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Josep Borrell.

Ανησυχία στην ιατρική κοινότητα προκαλούν τα 32 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊου που έχουν εντοπιστεί στη χώρα,

Στη γενικότερη εικόνα της πανδημίας: Την Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 288 νοσηλείες ασθενών covid σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 24 νέους Θανάτους 334 ήταν οι νέες λοιμώξεις, με την Αττική να καταγράφει και πάλι αρνητική πρωτιά (162 νέα κρούσματα)

Θετικός στο ιό διαγνώστηκε ο 6χρονος Ορφέας, γιός του Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα παραμείνει σε προληπτική καραντίνα – καθώς όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – δεν έχει ακόμη πλήρη ανοσία από τον εμβολιασμό. Περαστικά και ταχεία ανάρρωση ευχήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θετικός στον κορωνοϊό με ήπια συμπτώματα είναι και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Θάνασης Εξαδάκτυλος.

Στο θεραπευτικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού εντάσσεται εφεξής, ένα ευρείας χρήσης καρδιολογικό φάρμακο, η κολχικίνη, η οποία -μεταξύ άλλων -φαίνεται να επιδρά στη μείωση της θνητότητας έως και 44%. Το φάρμακο, σύμφωνα με οδηγία του ΕΟΦ, θα χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή και επίβλεψη.

Με τις κατηγορίες της κατ εξακολούθηση αποπλάνησης ανηλίκου συνελήφθη 38χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας. Κατηγορείται ότι προ εννέα περίπου ετών, κακοποιούσε σεξουαλικά 11χρονη τότε αθλήτρια που είχε αναλάβει να προπονεί. Ο ίδιος με συνέντευξή του παραδέχτηκε κυνικά την πράξη του με τον ανάλγητο ισχυρισμό ότι η ερωτική σχέση του με το 11χρονο κοριτσάκι είχε σκοπό το γάμο.

Σε ηλικία 77 ετών, την τελευταία του πνοή στη θάλασσα άφησε ο επί σειρά ετών βουλευτής Χανίων και Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης. Εντοπίστηκε νεκρός μετά από μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού κοντά στο πεζονήσι της Ερέτρειας.. ‘’Μαχητής στον αγώνα κατά της Χούντας. Συνοδοιπόρος του Ανδρέα Παπανδρέου . Υπηρέτησε τη χώρα και την προοδευτική παράταξη , με ήθος, εργατικότητα και αφοσίωση’’ αναφέρει μεταξύ άλλων στο συλλυπητήριο μήνυμά της, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Ο Σήφης Βαλυράκης υπήρξε ένας γενναίος και ακέραιος δημοκράτης. Πολιτικός αντίπαλος, αλλά ποτέ εχθρός. Και πάντα, ένας περήφανος Χανιώτης», αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,

Συνελήφθησαν και κρατούνται δύο ανήλικοι Αλβανοί ως δράστες της βίαιης επίθεσης χθες στην Αργυρούπολη, όταν ξυλοκόπησαν άγρια έναν 15χρονο και μαχαίρωσαν έναν 17χρονο, προκειμένου να τους πάρουν τα κινητά τηλέφωνα.

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης με γκαζάκι έγινε την Κυριακή το κτίριο που στεγάζει την ΙΓ Εφορία Αθήνας καθώς και γραφεία της Διοίκησης της ΑΣΟΕ, επί των οδών Λευκάδας και Ευελπίδων στην Κυψέλη.

Διπλό τζακ ποτ στην κυριακάτικη κλήρωση του τζόκερ. Τυχεροί αριθμοί 9, 25, 29, 31, 35 και τζόκερ ο αριθμός 7.

600.000 ευρώ μεταφέρεται στην κλήρωση της Τρίτης.

Στην αθλητική επικαιρότητα.

και τα κυριακάτικά παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίνγκ…

Ατρόμητος – Ολυμπιακός: 0-1

ΠΑΣ Γιάννενα – Βόλος: 0-1

Παναιτωλικός – Λαμία: 0-0

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: 2-2

Και ο καιρός…

Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και νότιοι άνεμοι τοπικά έως 7 μποφόρ τις πρωινές ώρες στην Αττική, με σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα