back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μεγάλη επιχείρηση καθαριότητας στην 7η Δημοτική Κοινότητα

Διαβάστε επίσης

Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Συμβολή των δρόμων Αλεξάνδρας και Λουκαρέως. Ώρα 7.00 το πρωί. Εργαζόμενοι καθαριότητας του δήμου Αθηναίων γεμίσουν το πεζοδρόμιο. Ετοιμάζονται να πιάσουν δουλειά. Να καθαρίσουν κομμάτι της πόλης που ακόμα …κοιμάται.

Μια μεγάλη επιχείρηση καθαριότητας και απολύμανσης στην ευρύτερη περιοχή του Γκύζη πραγματοποιήθηκε από τους ανθρώπους του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο των Κυριακάτικων δράσεων που έχουν γίνει θεσμός στην πόλη, από την αρχή της χρονιάς και έχουν ενταχθεί πλέον στο τακτικό πρόγραμμα της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Ένας μεγάλος «στόλος» από 23 οχήματα (σάρωθρα, μικρά και μεγάλα πλυστικά, υδροφόρες χωρητικότητας δέκα τόνων κ.α.) και περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι στον οδοκαθαρισμό έδωσαν την Κυριακή το πρωί τον καλύτερο εαυτό τους για να καθαρίσουν, να πλύνουν και να απολυμάνουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της 7ης Δημοτικής Κοινότητας στη γειτονιά του Γκύζη..

Στις 7.30 ο «στόλος» των οχημάτων και οι εργαζόμενοι ρίχνονται στη μάχη… Στις οδούς Λομβαρδού, Μομφεράτου, Παπαρρηγοπούλου, Μουστοξύδη, Θεριανού, Ραγκαβή αλλά και σε άλλους μικρότερους δρόμους για περίπου τέσσερις ώρες στήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση καθαρισμού.

Πλύθηκαν και απολυμάνθηκαν πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, δρόμοι πλατείες και άλλα σημεία από τα οποία περνάει ή στα οποία συγκεντρώνεται καθημερινά πολύ κόσμος.

«Την περίοδο της πανδημίας ο καθαρισμός και η απολύμανσης, δεν σταματά όλο το 24ωρο, τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές της πρωτεύουσας», ανέφεραν εργαζόμενοι στο Αθήνα 984. «Δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας γιατί νιώθουμε την αγωνία του κόσμου. Οι πολίτες βγαίνουν στα μπαλκόνια και μας κοιτούν ικανοποιημένοι. Πάντα έχουν μια καλή κουβέντα να πουν αναγνωρίζοντας τη δουλειά μας», μας ανέφερε εργαζόμενος του δήμου.

«Είμαι 35 χρόνια δημοτικός υπάλληλος τέτοιο έργο καθαρισμού δεν έχει ξαναγίνει», μας ανέφερε ο Χρήστος Δρόσος προϊστάμενος καθαριότητας του 7ου διαμερίσματος που βρέθηκε σήμερα στην επιχείρηση του δημοτικών υπηρεσιών.

Ο κ. Δρόμος επίσης σημείωσε: «Δουλεύουμε και τις 52 Κυριακές του χρόνου. Κάθε Κυριακή και μια άλλη γειτονιά της Αθήνας καθαρίζεται»…

[su_image_carousel source=”media: 341391,341395,341394,341393,341392″]

«Το αποκορύφωμα των καθημερινών επιχειρήσεων έρχεται κάθε Κυριακή. 37 Κυριακές καθαριότητας σε 37 περιοχές και εκατοντάδες δρόμους, πεζοδρόμια και πλατείες», τόνισε σε μήνυμά του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης υπογραμμίζοντας ότι «Οι πρώτοι 12 μήνες, μας έδειξαν το δρόμο. Όχι αποσπασματικό σκούπισμα. Πλύσιμο με καυτό νερό και απολύμανση σε ολόκληρες περιοχές, από άκρη σε άκρη στην Αθήνα».

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα