back to top
19.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Το πράσινο φως έδωσε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας ώστε η κολχικίνη να ενταχθεί στο θεραπευτικό πρωτόκολλο κατά της νόσου του κορωνοϊού. Πρόκειται για ένα φτηνό καρδιολογικό φάρμακο, για το οποίο καναδική έρευνα έδειξε ότι μπορεί να μειώσει κατά 44% τη θνητότητα , 25% τη νοσηλεία, και 50% την ανάγκη διασωλήνωσης. Μετά από αυτό ο ΕΟΦ αποφάσισε για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, την αλλαγή του τρόπου διάθεσης σε «χορηγούμενο φάρμακο μόνο με ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία».

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο μετά τις καταγγελίες αθλητριών για σεξουαλική κακοποίηση. Ύστερα από ένταλμα που εξέδωσε η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας συνελήφθη ο προπονητής που κατηγορείται ότι βίασε την 21ενος ετών σήμερα αθλήτρια της ιστιοπλοΐας όταν ήταν 11 ετών. Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση ,αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Το αδιαχώρητο και σήμερα έξω από τα κεντρικά καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι εικόνες συνωστισμού τόσο χθες όσο και σήμερα προκαλούν προβληματισμό στους ειδικούς κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τον φόβο ενός τρίτου γενικευμένου lockdown. “Η δημοτική αστυνομία βρίσκεται με όλες τις δυνάμεις της στους δρόμους για να εξασφαλίσει την τήρηση των μέτρων προστασίας” τόνισε μιλώντας στον σταθμό μας ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, υπεύθυνος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινόχρηστων Χώρων, Βασίλης Κορομάντζος.

Για την Κωνσταντινούπολη αναχωρεί το απόγευμα η ελληνική αποστολή ενόψει της έναρξης του 61ου γύρου των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας. Οι εργασίες αρχίζουν αύριο, στις 10 το πρωί. Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, ο διπλωμάτης Παύλος Αποστολίδης. Επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας έχει οριστεί ο Σεντάτ Ονάλ, υφυπουργός εξωτερικών της Τουρκίας.

Στο μεταξύ στη βελγική πρωτεύουσα μεταβαίνει αύριο ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ενώ θα έχει συνάτηση και με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Josep Borrell .

Τουλάχιστον τέσσερις ώρες διήρκησε η γιγαντιαία επιχείρηση καθαριότητας και απολύμανσης που οργανώθηκε σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων στην περιοχή του Γκύζη. “Το αποκορύφωμα των καθημερινών επιχειρήσεων έρχεται κάθε Κυριακή. 37 Κυριακές καθαριότητας σε 37 περιοχές και εκατοντάδες δρόμους, πεζοδρόμια και πλατείες” , τόνισε μεταξύ άλλων σε μήνυμά του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης .

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίνγκ…

Ατρόμητος – Ολυμπιακός. 0-1

Πέντε και τέταρτο: ΠΑΣ Γιάννενα – Βόλος και Παναιτωλικός – Λαμία.

Στις 7 και μισή: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Και ο καιρός…

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες για αύριο στην Αττική .Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ έως 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα