back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Το αδιαχώρητο και σήμερα έξω από τα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εικόνες που προκαλούν προβληματισμό στους ειδικούς υπό τον φόβο μιας νέας έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Αστυνομικοί καλούν τους πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα αυτοπροστασίας, τηρώντας τις αποστάσεις. Τόσο τα καταστήματα όσο και τα σούπερ μάρκετ λειτουργούν προαιρετικά έως και τις 8 το βράδυ.

“Η δημοτική αστυνομία βρίσκεται με όλες τις δυνάμεις της στους δρόμους για να εξασφαλίσει την τήρηση των μέτρων προστασίας” τόνισε μιλώντας στον σταθμό μας ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, υπεύθυνος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινόχρηστων Χώρων, Βασίλης Κορομάντζος.

Αισιοδοξία από το πράσινο φως που πήρε η φαρμακευτική ουσία κολχικίνη, για τη μάχη κατά του κορωνοιού. Πρόκειται για ένα φθηνό καρδιολογικό φάρμακο, για το οποίο, Καναδική έρευνα, έδειξε ότι μπορεί να μειώσει κατά 44% τη θνητότητα, 25% τη νοσηλεία και 50% την ανάγκη διασωλήνωσης των ασθενών. Θεραπεία με κολχικίνη θα λαμβάνουν ασθενείς ηλικίας μεγαλύτερης των 60 ετών, ανεξαρτήτως εάν έχουν υποκείμενα νοσήματα, και ασθενείς ηλικίας 18-60 ετών με τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα ή πυρετό μεγαλύτερο από 38οC.

Για την Κωνσταντινούπολη αναχωρεί το απόγευμα η ελληνική αποστολή ενόψει της έναρξης του 61ου γύρου των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας. Οι εργασίες αρχίζουν αύριο, στις 10 το πρωί. Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, ο διπλωμάτης Παύλος Αποστολίδης. Επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας έχει οριστεί ο Σεντάτ Ονάλ, υφυπουργός εξωτερικών της Τουρκίας.

Στο μεταξύ στη βελγική πρωτεύουσα μεταβαίνει αύριο ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ενώ θα έχει συνάτηση και με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Josep Borrell . Όπως επισημαίνει το Υπουργείο Εξωτερικών δεν πρόκειται να γίνουν δηλώσεις μετά τις συναντήσεις που θα έχει ο κ. Δένδιας.

Άγνωστοι ξυλοκόπησαν, χθες το βράδυ, στην Αργυρούπολη, έναν 15χρονο και έναν 17χρονο, προκειμένου να πάρουν τα κινητά τους τηλέφωνά Η ΕΛΑΣ διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Τουλάχιστον τέσσερις ώρες διήρκησε η γιγαντιαία επιχείρηση καθαριότητας και απολύμανσης που οργανώθηκε σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων στην περιοχή του Γκύζη. “Το αποκορύφωμα των καθημερινών επιχειρήσεων έρχεται κάθε Κυριακή. 37 Κυριακές καθαριότητας σε 37 περιοχές και εκατοντάδες δρόμους, πεζοδρόμια και πλατείες” , τόνισε μεταξύ άλλων σε μήνυμά του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης .

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίνγκ…

Ατρόμητος – Ολυμπιακός.

Πέντε και τέταρτο: ΠΑΣ Γιάννενα – Βόλος και Παναιτωλικός – Λαμία.

Στις 7 και μισή: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Και ο καιρός…

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες για αύριο στην Αττική .Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ έως 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα