back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Να ξεκινήσουμε το δελτίο μας με μία είδηση της τελευταίας στιγμής. Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο Αμερικανός δημοσιογράφος Λάρι Κινγκ. O Λάρι Κίνγκ πέθανε σε Ιατρικό κέντρο στο Λος Άντζελες, όπου είχε νοσηλευτεί νωρίτερα αυτό το μήνα με κορωνοϊό. Ο Λάρι Κινγκ ήταν μια από τις μορφές της σύγχρονης ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας. Παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών λόγου, έγινε παγκοσμίως γνωστός από το «Larry King Live» με συνεντεύξεις διασημοτήτων της πολιτικής, της τέχνης και της επιστήμης, που παρουσίαζε επί 25 χρόνια στo CNN.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας όπου οι καταναλωτές σχηματίζουν ουρές κυρίως έξω από καταστήματα ένδυσης και υπόδησης. Επί ποδός η δημοτική αστυνομία προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Ίδιες εικόνες και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ανοιχτά προαιρετικά αύριο Κυριακή τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα τα οποία θα ανοίξουν στις 11.00

Τρία διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας, αναμένεται να επηρεάσουν την Ελλάδα έως τα μέσα της νέας εβδομάδας, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών . Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει από τις επόμενες ώρες τη Δυτική Ελλάδα, με τοπικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα έντονα φαινόμενα προοδευτικά θα επεκταθούν σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας και το βράδυ στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού εμβολιασμού, για πολίτες ηλικίας από 80 έως 84 ετών. Για “πολύ θετική πρώτη ανταπόκριση ως προς τα ραντεβού τα οποία επιβεβαιώθηκαν μέσω της άυλης συνταγογράφησης” έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του νωρίτερα το μεσημέρι στο
Κέντρο Υγείας Καμινίων, το οποίο λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρα στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ελευθερία».

Δημοσιεύθηκε σήμερα , το ΦΕΚ με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού στο σύνολο της επικράτειας που αφορούν το διάστημα από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, και ώρα 6 το πρωί έως και τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου και ώρα 6 το πρωί. Μεταξύ άλλων, απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ισχύει η υποχρέωση αποστολής SMS για τις μετακινήσεις, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Στη δημιουργία πανελλαδικού δικτύου για την παρακολούθηση και ανάλυση των μεταλλάξεων του κορωνοϊού προχωρά το υπουργείο Υγείας. Στη χώρα μας έχουν εντοπιστεί 26 περιπτώσεις μεταλλαγμένου στελέχους.

Ενδείξεις από τις έρευνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος (του κορωνοϊού) που εντοπίστηκε αρχικά στη νοτιοανατολική Αγγλία, είναι εκτός από πιο μεταδοτικό, πιθανώς και πιο θανατηφόρο.

“Οι υφασμάτινες μάσκες εξακολουθούν να είναι το ίδιο αποτελεσματικές, ακόμη και απέναντι στα νέα παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού” δηλώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Αρχίζει τη Δευτέρα, ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας. “Προσερχόμαστε με καλή πίστη δηλώνει” στην Εφημερίδα των Συντακτών ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Αστέρας Τρίπολης – Λάρισα,

στις 5 και τέταρτο: Απόλλων Σμύρνης – Άρης

και στις 7 και μισή: Παναθηναϊκός – ΟΦΗ.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις στην Αττική, με τοπικές βροχές από τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα