back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Στη δημιουργία πανελλαδικού δικτύου για την παρακολούθηση και ανάλυση των μεταλλάξεων του κορωνοϊού προχωρά το υπουργείο Υγείας.

Στη χώρα μας έχουν εντοπιστεί 26 περιπτώσεις μεταλλαγμένου στελέχους. “Μια ενημερωμένη κοινωνία μπορεί να πάει καλύτερα στην πανδημία”, τόνισε νωρίτερα μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης σημειώνοντας ότι χρειάζεται επαγρύπνηση για τη μετάλλαξη του ιού.

Ενδείξεις από τις έρευνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε αρχικά στη νοτιοανατολική Αγγλία, είναι εκτός από πιο μεταδοτικό, πιθανώς και πιο θανατηφόρο. Συγκεκριμένα ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι μπορεί να είναι κατά περίπου 30% πιο θανατηφόρο, από τον αρχικό ιό. Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, Πάτρικ Βάλανς, εξήγησε ότι το στέλεχος μεταδίδεται κατά 30 έως 70% πιο γρήγορα, σε όλες τις ηλικίες.

Καταφατική απάντηση στο αν οι υφασμάτινες μάσκες είναι το ίδιο αποτελεσματικές, ακόμη και απέναντι στα νέα μεταλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού, έδωσε χθες βράδυ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος δεν προβλέπει να προβεί σε αλλαγή των συστάσεών του. Στο μεταξύ ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι :”Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα όσον αφορά το αν η COVID-19 προήλθε από την Κίνα”.

Τη δια ζώσης λειτουργία τους θα συνεχίσουν μετά από ένα διάστημα δυόμιση μηνών τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς, την επόμενη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων θα επιστρέψουν στα θρανία τους. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές τα οποία θα συνεχίσουν με τηλε-εκπαίδευση. Η τηλεκπαίδευση θα συνεχιστεί και σε Πανεπιστήμια, Σχολές και φροντιστήρια.

Παρατείνονται έως την 1η Φεβρουαρίου, τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε Ασπρόπυργο και Αχαρνές στην Αττική, όπως και σε Βοιωτία, Λέσβο, Σπάρτη, δήμο Εορδαίας και τις δημοτικές Κοινότητες Κρόκου και Σιάτιστας Κοζάνης.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού εμβολιασμού για τους πολίτες 80 έως 84 ετών. Αναλυτικά όλη η διαδικασία στο πόρταλ του σταθμού μας στο www.athina984.gr.

585 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 247 στην Αττική και τα 64 στη Θεσσαλονίκη. 288 οι ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 28 οι άνθρωποι, οι οποίοι υπέκυψαν σε επιπλοκές του κορωνοιού.

Το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα BB με σταθερές προοπτικές επιβεβαίωσε ο οίκος αξιολόγησης Fitch. Αναφέρει ότι οι σταθερές προοπτικές αντανακλούν τον βαθμό εμπιστοσύνης στη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών, παρά το σοκ στην οικονομία και τα δημόσια οικονομικά από την πανδημία και τους κινδύνους για τις οικονομικές προοπτικές.

Σε ακόμη μία πρωτοβουλία για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων προχωρά ο Δήμος Αθηναίων. Μέσω της ιστοσελίδας animals cityofathens.gr δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να δηλώνουν αν επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια, όπως σίτιση αδέσποτων στη γειτονιά τους, φιλοξενία ή προώθηση μέσω socialmedia για υιοθεσία, ακόμα και εθελοντική εργασία στο καταφύγιο του Δήμου. Περισσότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας, στο www.athina984.gr.

Στην αθλητική επικαιρότητα

και την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ στις 3 παίζουν Αστέρας Τρίπολης – Λάρισα, στις 5 και τέταρτο Απόλλων Σμύρνης -Άρης και στις 7 και μισή Παναθηναϊκός – ΟΦΗ.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική, με τοπικές βροχές από τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα