back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Ενδείξεις από τις έρευνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε αρχικά στη νοτιοανατολική Αγγλία, είναι εκτός από πιο μεταδοτικό, πιθανώς και πιο θανατηφόρο.

Συγκεκριμένα ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι μπορεί να είναι κατά περίπου 30% πιο θανατηφόρο, από τον αρχικό ιό. Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, Πάτρικ Βάλανς, εξήγησε ότι το στέλεχος μεταδίδεται κατά 30 έως 70% πιο γρήγορα, σε όλες τις ηλικίες.

Στη δημιουργία πανελλαδικού δικτύου για την παρακολούθηση και ανάλυση των μεταλλάξεων του ιού προχωρά το υπουργείο Υγείας. Στη χώρα μας έχουν εντοπιστεί 26 περιπτώσεις μεταλλαγμένου στελέχους.

Επαναλειτουργούν δια ζώσης, από την 1η Φεβρουαρίου, Γυμνάσια και Λύκεια, πλην αυτών στις κόκκινες περιοχές. Στις επιβαρυμένες περιοχές στις οποίες ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα, τα Λύκεια θα συνεχίσουν να λειτουργούν με το σύστημα της τηλε-εκπαίδευσης, ενώ τα Γυμνάσια θα λειτουργούν δια ζώσης. Η τηλεκπαίδευση θα συνεχιστεί σε Πανεπιστήμια, Σχολές και φροντιστήρια.

Παρατείνονται έως την 1η Φεβρουαρίου, τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε Ασπρόπυργο και Αχαρνές στην Αττική, όπως και σε Βοιωτία, Λέσβο, Σπάρτη, δήμο Εορδαίας και τις δημοτικές Κοινότητες Κρόκου και Σιάτιστας Κοζάνης.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού εμβολιασμού για τους πολίτες 80 έως 84 ετών. Αναλυτικά όλη η διαδικασία στο πόρταλ του σταθμού μας στο www.athina984.gr.

585 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 247 στην Αττική και τα 64 στη Θεσσαλονίκη. 288 οι ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 28 οι άνθρωποι, οι οποίοι υπέκυψαν σε επιπλοκές του κορωνοιού.

Το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα BB με σταθερές προοπτικές επιβεβαίωσε ο οίκος αξιολόγησης Fitch. Αναφέρει ότι οι σταθερές προοπτικές αντανακλούν τον βαθμό εμπιστοσύνης στη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών, παρά το σοκ στην οικονομία και τα δημόσια οικονομικά από την πανδημία και τους κινδύνους για τις οικονομικές προοπτικές.

Σε ακόμη μία πρωτοβουλία για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων προχωρά ο Δήμος Αθηναίων. Μέσω της ιστοσελίδας animalscityofathens.gr δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να δηλώνουν αν επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια, όπως σίτιση αδέσποτων στη γειτονιά τους, φιλοξενία ή προώθηση μέσω socialmedia για υιοθεσία, ακόμα και εθελοντική εργασία στο καταφύγιο του Δήμου. Περισσότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας, στο www.athina984.gr.

Στην αθλητική επικαιρότητα

και για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Ζαλγκίρις Κάουνας στη Λιθουανία 81-79.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική, με τοπικές βροχές από τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα