back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 00:00

Διαβάστε επίσης

Ανησυχία και δυσαρέσκεια στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις από τις ανακοινώσεις των φαρμακοβιομηχανιών που ανακοινώνουν καθυστερήσεις και περικοπές στα εμβόλια κατά του κορονοιού. Χθες η βρετανική φαρμακοβιομηχανία ΑstraZeneca ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει λιγότερες ποσότητες του εμβολίου στην Ευρώπη λόγω μείωσης της παραγωγής σε ένα εργοστάσιο.

Εξηγήσεις θα ζητήσει την επόμενη εβδομάδα η Κομισιόν από την εταιρεία Pfizer για τις νέες καθυστερήσεις στην αποστολή εμβολίων προς τις χώρες της ΕΕ. Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε απόψε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη χώρα ενδέχεται να συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο θανάτου για τους ασθενείς. Εξήγησε ότι το στέλεχος μεταδίδεται κατά 30% έως 70% πιο γρήγορα σε όλες τις ηλικίες.

Στη δημιουργία πανελλαδικού δικτύου που θα παρακολουθεί και θα αναλύει τις μεταλλάξεις του ιού προχωρεί το υπουργείο Υγείας, καθώς εντείνεται η ανησυχία για το μεταλλαγμένο στέλεχος που εντοπίστηκε και στη χώρα μας, σε 26 περιπτώσεις, όπως δήλωσε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

 

Ανοίγουν από 1η Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τόνισε ωστόσο ότι δεν θα επαναλειτουργήσουν τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές. Η τηλεεκπαίδευση θα συνεχιστεί μεταξύ άλλων για τα πανεπιστήμια και τα φροντιστήρια.

 

Είκοσι οκτώ οι νέοι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. 288 οι διασωληνωμένοι ασθενείς. 585 τα νέα κρούσματα, 247 στην Αττική, 64 στη Θεσσαλονίκη.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό του ραντεβού εμβολιασμού για τους πολίτες 80 έως 84 ετών. Αναλυτικά όλη η διαδικασία στο πόρταλ του σταθμού μας στο www.athina984.gr.

 

Επιπλέον χρέη ύψους που ξεπερνούν τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ από επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα προστέθηκαν, το διάστημα Ιανουάριος-Νοέμβριος 2020, στη μεγάλη “δεξαμενή” των ληξιπρόθεσμων χρεών τα οποία ξεπέρασαν τα 107 δις ευρώ, κι αυτό παρά την αναστολή πληρωμής ρυθμισμένων οφειλών εως τον ερχόμενο Μάιο που δόθηκε πέρυσι από την κυβέρνηση σε πληττόμενες επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

 

Την κατάθεση την ερχόμενη βδομάδα στη Βουλή, νέων μέτρων στήριξης των πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων, προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως είπε, οι ρυθμίσεις θα αφορούν την κάλυψη των πάγιων δαπανών των επιχειρήσεων, την κάλυψη του 80% των ενοικίων των καταστημάτων, καθώς και ρυθμίσεις για επιταγές.

 

Να μην επιστραφεί η επιστρεπτέα προκαταβολή και να υπάρξει γενναία μεταρρύθμιση του ιδιωτικού χρέους ζήτησε από το Ίλιον, όπου περιόδευσε, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

 

Τις επόμενες ημέρες η τοποθέτηση στον ΕΦΚΑ project manager με μοναδικό στόχο την επίσπευση της διαδικασίας έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Τουλάχιστον 360 χιλιάδες οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης οι οποίες δημιουργούν κρυφό χρέος άνω του 1 δις ευρώ.

 

Η ηθοποιός Τιτίκα Σαριγκούλη άφησε χθες την τελευταία της πνοή σε ηλικία 87 ετών. Είχε πρωταγωνιστήσει στο θέατρο και την τηλεόραση, είχε σκηνοθετήσει έργα για το θέατρο αλλά είχε γράψει περισσότερα από 60 βιβλία. Η κηδεία της θα γίνει στις 11 το πρωί της Δευτέρας, από το 3ο Νεκροταφείο.

 

Κατέληξε η 90χρονη που είχε διακομιστεί πολύ σοβαρά τραυματισμένη στον «Ευαγγελισμό», έπειτα από μαχαιριές που δέχθηκε από τον 48χρονο εγγονό της, μέσα στο διαμέρισμά της, στην Καλλιθέα.

Ο δράστης που, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, συνελήφθη και πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

 

Η οικονομική κρίση βαθαίνει και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει δράση τώρα για να βοηθήσει τους Αμερικανούς που αγωνίζονται να επιβιώσουν, δήλωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, παρουσιάζοντας το σχέδιο οικονομικής ανακούφισης ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι οι αρχές δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να αλλάξουν την πορεία της πανδημίας κατά τους επόμενους μήνες, προβλέποντας ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 600.000 στις ΗΠΑ.

 

Την ήττα με σκορ 81-79 γνώρισε ο Ολυμπιακός από τη Ζαλγκίρις Κάουνας στη Λιθουανία για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, χιόνια και νέα πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται σήμερα και την Τρίτη, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

13 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα