back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Νίκος Σιαφάκας: Να εμβολιαστούμε για να σωθούμε. Εχουμε ένα ασφαλές εμβόλιο που θα μας γυρίσει στην κανονικότητα

Διαβάστε επίσης

 

«Να εμβολιαστούμε για να σωθούμε. Εχουμε ένα ασφαλές εμβόλιο που θα μας γυρίσει πίσω στην κανονικότητα. Αποτελεί τη μοναδική ασπίδα και ελπίδα απέναντι στην πανδημία» προέτρεψε μέσω της συχνότητας του Αθήνα 9.84 ο ομότιμος καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Σιαφάκας, μιλώντας στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Ο κ Σιαφάκας απέδωσε σε παλαιότερη, λανθασμένη μελέτη τις αμφιβολίες που διατυπώνονται από μερίδα πληθυσμού και συνδέονται κυρίως με την ταχύτητα δημιουργίας του εμβολίου.

«Υπάρχει όντως ένας παγκόσμιος δισταγμός» παραδέχθηκε «με αφετηρία μία παλιά, λανθασμένη μελέτη, που έχει απορριφθεί γιατί την είχαν συνδυάσει με τον αυτισμό. Ωστόσο, δυστυχώς έμεινε …η ρετσινιά.»

Επισήμανε πως «οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι η επιστήμη τρέχει με μεγάλες ταχύτητες, υπάρχει παγκόσμιος συγχρονισμός και νέες τεχνολογίες. Μέχρι στιγμής, περίπου 60 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν εμβολιαστεί. Συνεπώς, το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί σε τεράστιο αριθμό ανθρώπων και έχουν καταγραφεί ελάχιστες παρενέργειες.»

Για τη διάρκεια της ανοσίας μετά τον εμβολιασμό, ο ομότιμος καθηγητής Πνευμονολογίας ανέφερε πως «φτάνει έως και ένα χρόνο.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα