back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μελίνα Δασκαλάκη: Τονωτική ένεση 7.7 εκατομμυρίων ευρώ -μέσω ΕΣΠΑ- στον κλάδο του πολιτισμού, από τον Δήμο Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

 

Με ποσό 7.7 εκατομμυρίων ευρώ -μέσω ΕΣΠΑ-  ενισχύει τον κλάδο του πολιτισμού ο δήμος Αθηναίων.

Οπως δήλωσε η Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου (ΕΑΤΑ) Μελίνα Δασκαλάκη, στον Αθήνα 9.84, «η χρηματοδότηση για το  κεφάλαιο κίνησης των επιχειρήσεων θα κυμαίνεται από 5 χιλιάδες έως 200.000 ευρώ ανά ΑΦΜ, ενώ η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και φακέλων αρχίζει την επόμενη Πέμπτη 28 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έναν μήνα.»
Αναλυτικά:
                  ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 

«Ο κλάδος του πολιτισμού επλήγη πρώτος και καθολικά. Έκλεισαν οι αίθουσες, σταμάτησαν οι εκδηλώσεις και εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη στήριξή του.

Αυτή τη φορά, οργανώνουμε με τον Δήμο Αθηναίων μία χρηματοδότηση ύψους 7.7 εκατομμυρίων ευρώ ΕΣΠΑ, για τις επιχειρήσεις θεαμάτων και εκδηλώσεων. Μάλιστα η λίστα των δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει, είναι μεγάλη.

ΣΕ ΤΙ ΑΦΟΡΑ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  

«Η χρηματοδότηση αφορά στο κεφάλαιο κίνησης των επιχειρήσεων και θα κυμαίνεται από 5 χιλιάδες έως 200.000 ανά ΑΦΜ, ανά επιχείρηση. Μιλάμε για επιχειρήσεις που βρίσκονται στα όρια της ολοκληρωμένης χωρικής επέμβασης του Δήμου, σε μία διευρυμένη έννοια του κέντρου.»

ΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ΒΡΟΥΜΕ 

«Η προκήρυξη βρίσκεται είτε στο site του Δήμου Αθηναίων είτε στο site της ΕΑΤΑ και  στην προδημοσίευση – που έγινε αυτή την εβδομάδα -αποτυπώνονται σε χάρτη, τα όρια της παρέμβασης

ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΑΚΕΛΩΝ  

«Αρχίζει στις 28 Ιανουαρίου 2021, είναι ανοικτή, έχει διάρκεια ενός μηνός και όταν κλείσει θα ακολουθήσει αξιολόγηση των φακέλων προκειμένου να  προχωρήσουμε στις χρηματοδοτήσεις.»

Οπως επισήμανε η κυρία Δασκαλάκη, «η συγκεκριμένη ενίσχυση αφορά μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις , αλλά αυτό που στην ΕΕ θεωρείται ως μικρή και πολύ μικρή επιχείρηση, στην Ελλάδα περιλαμβάνει όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με έως  50 εργαζομένους.»

Σε σχέση με το βασικό ενδιαφέρον της προκήρυξης, παρατήρησε πως «βασική  προυπόθεση για την όποια ενδιαφερόμενη επιχείρηση αποτελεί να ήταν σε λειτουργία πριν από το τέλος του 2019, ώστε να φανεί ότι επλήγη πραγματικά από την πανδημία και όχι ότι είχε χτυπηθεί νωρίτερα» .

Η κυρία Δασκαλάκη, καταλήγοντας , ξεκαθάρισε πως «στόχος είναι να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις του κλάδου του πολιτισμού προκειμένου να είναι έτοιμες για την επανεκκίνηση. Έχουμε μεγάλο χρέος να τις στηρίξουμε.»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα