back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λ. Αυγενάκης: Άμεσος έλεγχος σε όλες τις Ομοσπονδίες από την Αρχή Διαφάνειας

Διαβάστε επίσης

«Εμείς πολύ μεθοδικά, σεβόμενοι τους θεσμούς και κατ´απαίτηση της κοινωνίας, κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να υπάρξει φως, διαφάνεια, τάξη και δημοκρατικότητα σε όλες τις Ομοσπονδίες και ιδίως σε αυτές που έχουν καταγγελθεί φαινόμενα κακής διαχείρισης, κακής διοίκησης και περιστατικά όπως αυτό της Σοφίας Μπεκατώρου», τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Πολιτισμού,αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε το χατίρι κανενός, είναι κυβερνητική απόφαση και θα το πάμε μέχρι τέλους», ανέφερε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή, η οποία κατήγγειλε ότι «ορισμένες Ομοσπονδίες λειτουργούν με λογικές Καμόρα και Μαφίας»,ενώ ζήτησε και την καθαίρεση όλου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, η οποία – όπως είπε- αντί να προστατεύσει την πρωταθλήτρια μας, τη διαπόμπευσε.

Ο κ. Αυγενάκης, έκανε γνωστό ότι ετοιμάζεται ενημερωτική καμπάνια για την εξάλειψη της σεξουαλικής βίας στον Αθλητισμό.

Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες των Ελλήνων ιστιοπλόων αθλητών για κατάχρηση εξουσίας από τη διοίκηση της ΕΙΟ, κινητοποίησαν την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Ο διευθύνων σύμβουλος της World Sailing, Ντέιβιντ Γκράχαμ, ενημερωσε ότι τις προσεχείς ημέρες θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της World Sailing για να εξετάσει το καταστατικό περιθώριό του, προκειμένου να γίνουν συγκεκριμένες και άμεσες ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι η Σοφία Μπεκατώρου έδωσε εχθες στη δημοσιότητα την επιστολή προς τον πρόεδρο της World Sailing, Κουάν Χάι Λι, με ανάρτηση της στα social media. Την επιστολή υπογράφουν 18 Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και προπονητές ανάμεσά τους, πέρα από την ίδια την κ. Μπεκατώρου, οι: Νίκος Κακλαμανάκης, Αιμιλία Τσουλφά, Βιργινία Κραβαριώτη, Ανδρέας Κοσματόπουλος, Παύλος Καγιαλής, Παναγιώτης Μάντης και Βύρων Κοκκαλάνης. Στην επιστολή τους παραθέτουν όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, από τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή για κακοδιαχείριση και κατάχρηση εξουσίας, μέχρι την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση και το ντόμινο εξελίξεων που αυτή προκάλεσε.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα