back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Τη βούληση της ΕΕ να επιταχυνθεί η διαδικασία των εμβολιασμών, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά την τηλεδιάσκεψη κορυφής για την πανδημία.

Ο Σαρλ Μισέλ είπε ότι η ΕΕ τάσσεται υπέρ των ανοιχτών συνόρων, αλλά απευθύνει ισχυρή σύσταση να αποφεύγονται τα ταξίδια που δεν είναι απολύτως απαραίτητα.

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που προτείνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς λόγους και σε επόμενο στάδιο θα εξεταστεί «εάν και κάτω από ποιες συνθήκες» θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρύτερα.

Η Φον Ντερ Λάιεν αναφέρθηκε στις δύο διαφορετικές προσεγγίσεις εντός του ευρωπαικού συμβουλίου, ενώ τόνισε πως υπάρχουν ακόμα ερωτήματα, όπως το πόσο καιρό διαρκεί η ανοσία και κυρίως το πώς μπορούν να διασφαλιστούν τα δικαιώματα όσων Ευρωπαίων πολιτών δεν εμβολιαστούν, αλλά και τα προσωπικά δεδομένα όλων των πολιτών της ΕΕ.

Την ανάγκη επίσπευσης της αδειοδότησης υποψήφιων εμβολίων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο αξιολόγησης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, με πρώτο παράδειγμα το εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca, έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τους ηγέτες της Αυστρίας και της Δανίας. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να τηρηθούν πλήρως τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης εμβολίων που έχουν συμφωνηθεί με τις φαρμακευτικές εταιρείες για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων θα εξεταστεί στη σημερινή σύσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Στο τραπέζι και το ενδεχόμενο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους πολίτες ηλικιών 80 έως 84 ετών.

Ρεκόρ κρουσμάτων που ξεπερνούν τις 44.000 και 404 θανάτους κατέγραψε χθες η Ισπανία.

Δραματική η κατάσταση στη Βρετανία, όπου λεωφορεία μετατρέπονται σε ασθενοφόρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Μαζικά τεστ στο Πεκίνο, καθώς τα κρούσματα στην Κίνα ξεπέρασαν τα εκατό για δέκατη συνεχόμενη ημέρα.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε ότι η κυβέρνησή του και ο ίδιος είναι αποφασισμένοι να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο, μετά το σάλο που προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας The Times, σύμφωνα με το οποίο οι ιαπωνικές αρχές κατέληξαν στην απόφαση πως η διοργάνωσή τους θα πρέπει να ακυρωθεί, εξαιτίας της πανδημίας, και ότι αναζητεί εύσχημο τρόπο να το ανακοινώσει.

Ο δρ. Άντονι Φάουτσι παραδέχθηκε ότι τον ανακουφίζει το γεγονός πως δεν είναι πια υποχρεωμένος να αντικρούει τον Ντόναλντ Τραμπ, επιστρέφοντας στην ενημέρωση του Λευκού Οίκου προς τους δημοσιογράφους. «Ορισμένες δηλώσεις με έκαναν να αισθάνομαι άβολα, διότι δεν βασίζονταν στην επιστήμη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Την επιθυμία του να εργαστεί για την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών ασφαλείας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας εξέφρασε ο υποψήφιος υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. Απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο κ. Μπλίνκεν χαρακτήρισε σημαντική τη σχέση ΗΠΑ-Ελλάδα για τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον στην Ανατολική Μεσόγειο και εκφράστηκε θετικά για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στο τριμερές σχήμα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Οι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ είναι ελεύθεροι να πηγαίνουν όπου θέλουν σε μια συνάθροιση, διευκρινίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά τις αντιδράσεις και τα ερωτήματα που προκάλεσε η πρόβλεψη στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Συναθροίσεων για οριοθετημένο χώρο για τους εκπροσώπους του Τύπου.
Το υπουργείο αναφέρει ότι πρόκειται για μέτρα προστασίας και μόνο, που θα είναι προαιρετικά, προσθέτοντας πως «οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι, αν όχι σκόπιμη, τουλάχιστον καταχρηστική».

Νωρίτερα, επείγουσα συνάντηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχαν ζητήσει η ΕΣΗΕΑ και η Ένωση Φωτορεπόρτερ.

Σε εξέλιξη επιχείρηση καθαριότητας και αποκατάστασης της πλατείας Αργεντινής Δημοκρατίας στα Εξάρχεια από συνεργεία του δήμου Αθηναίων.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 7 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα