back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δ. Κατσίμπα: Υπερεξαντλημένο το προσωπικό στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης λόγω της πανδημίας και των εμβολιασμών

Διαβάστε επίσης

Την έντονη ανησυχία της για την επιβάρυνση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης λόγω των εμβολιασμών κατά του Covid-19 εξέφρασε η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, κ. Δάφνη Κατσίμπα, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελευθερία Κουμάντου και Ελεονώρα Ορφανίδου, κάνοντας λόγο για καταστάσεις ασφυξίας.

Εξέπεμψε κραυγή αγωνίας, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι τα εμβολιαστικά κέντρα που ορίστηκαν σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας χρειάζονται αυξημένο και έμπειρο προσωπικό το οποίο είναι έτσι κι αλλιώς υπεραξαντλημένο από την κατάσταση που βιώνει λόγω της πανδημίας, σημειώνοντας πως έχει γιγαντωθεί η αγανάκτηση σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλονίκης.

«Χωρίς τη στοιχειώδη ενίσχυση, ορίστηκαν και τα νοσοκομεία ως εμβολιαστικά κέντρα και μετακινήθηκε προσωπικό από τα διάφορα τμήματα. Είναι μείζον θέμα το ότι δεν ανοίγουν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία ή τα χειρουργεία, υπάρχει δηλαδή κόσμος που δεν μπορούμε να τον νοσηλεύσουμε, δεν πάσχει από Covid-19 αλλά μπορεί να πάσχει από άλλα σοβαρά προβλήματα τα οποία έχουν επιδεινωθεί καθώς δεν τους παρακολουθούμε.

Τα κέντρα Υγείας που έχουν οριστεί ως εμβολιαστικά κέντρα κοντεύουν να γίνουν αποκλειστικά εμβολιαστικές μονάδες δεδομένου ότι το προσωπικό που απαιτείται για τα εμβολιαστικά κέντρα, δεν αφήνει περιθώριο να γίνει η τακτική πρωινή λειτουργία των Κέντρων Υγείας καθώς και μια ασφαλής εφημερία».

Τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να στελεχωθούν τα νοσοκομεία με το αναγκαίο και εκπαιδευμένο προσωπικό καθώς και με τον κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου οι ασθενείς να έχουν τη φροντίδα που πρέπει: «Έτσι, γίνεται εμβολιασμός απλά και μόνο για να γίνει, για να αποσείσουν τις ευθύνες που έχουν για το τι έγινε και τι δεν έγινε μέχρι τώρα σχετικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ και τα προληπτικά μέτρα σε επίπεδο κοινωνίας», σημείωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα