back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε νωρίτερα σε κεντρική αγορά της Βαγδάτης, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς. 7 νεκροί και πολλοί τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

“Πάντα έτεινα χείρα φιλίας προς την Τουρκία. Και πάντα προέτρεπα τον Πρόεδρο Ερντογάν να καθίσουμε και να συζητήσουμε την κύρια διαφορά μας, που είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μας”, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Monocle ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εν όψει και των διερευνητικών επαφών που ξεκινούν την Δευτέρα. Ο Πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα προς την γειτονική χώρα λέγοντας χαρακτηριστικά: “αν δεν τα καταφέρουμε, μπορούμε να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης των διεθνών δικαστηρίων”

“Η ιστορία πάει πολλές δεκαετίες πίσω, αλλά το θέμα μπορεί να επιλυθεί υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Εν τω μεταξύ με ευρύτατη πλειοψηφία χθες υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας στο Ιόνιο κατά 12 ναυτικά μίλια. Το νομοσχέδιο συγκέντρωσε 284 θετικές ψήφους και 16 «παρών» από τους βουλευτές του ΚΚΕ και τον Κώστα Ζουράρη.

Η χώρα μας έχει ζωτικά δικαιώματα και συμφέροντα στην ημίκλειστη θάλασσα του Αιγαίου Πελάγους, όπου επικρατούν ειδικές γεωγραφικές συνθήκες. Τα χωρικά ύδατα αυτής της θάλασσας δεν πρέπει να επεκταθούν μονομερώς με τρόπο που θα περιορίζει την ελεύθερη πλοήγηση και πρόσβαση στις ανοιχτές θάλασσες τόσο της χώρας μας όσο και των τρίτων χωρών αναφέρει σε ανακοίνωσή του τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπου θα έχει σειρά επαφών με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στόχο την αναθέρμανση των σχέσεων με την Ε.Ε όπως αυτή διατυπώθηκε εσχάτως από τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Σε καθολική ρήξη με το καθεστώς Τραμπ φαίνεται να έρχεται ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ ΤΖο Μπάιντεν, ο οποίος μετά την ορκωμοσία του προχώρησε στην υπογραφή δεκάδων εκτελεστικών διαταγμάτων με τις οποίες καταργούνται σκληρές πολιτικές του Τραμπ ως προς το ζήτημα της μετανάστευσης αλλά και της επανένταξης της χώρας του στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Ο κ. Μπάντεν αντέστρεψε επίσης την διαδικασία αποχώρησης των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμο Υγειας.

Να πάμε στο πεδίο του κορoνοϊού

Την πρότασή του για το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα θέσει το απόγευμα στο Ευρωπαικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι 27 ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ θα συζητήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης τον συντονισμό των δράσεων για την ανάσχεση της πανδημίας.

Χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα για την επαναλειτουργία της εστίασης ολοκληρώθηκαν δυο διαδοχικές συναντήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων με τους Άδωνη Γεωργιάδη και Χρήστο Σταικούρα

Δεν αποκλείεται η Γερμανία να χρειαστεί να κλείσει τα σύνορά της με τις γειτονικές χώρες αν δεν λάβουν μέτρα ώστε να μειώσουν τον αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού, διαμήνυσε σήμερα ο προσωπάρχης της καγκελαρίας ο Χέλγκε Μπράουν.

Στοιχεία και για μη παραγεγραμμένη σεξουαλική βία που υπέστη συναθλήτρια της φέρεται να έδωσε η Σοφία Μπεκατώρου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, κατά την χθεσινή τρίωρη κατάθεσή της. Η συγκεκριμένη αθλήτρια αναμένεται επίσης να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του Εισαγγελέα.

Κλειστός ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ στο Πανεπιστήμιο, λόγω του παν εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στα Προπύλαια ενάντια στο ν/σ του Υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Στην αθλητική ενημέρωση

Την επιστροφή στις νίκες επιδιώκει ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με την Χίμκι στο ΟΑΚΑ στις 9 το βράδυ, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 15 βαθμούς Κελσίου. 9 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα