back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άνοιξαν όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, εκατοντάδες φοιτητές και εκπαιδευτικοί, ξεκινώντας με συγκέντρωση στα Προπύλαια και στη συνέχεια κάνοντας πορεία μέχρι το ύψος της Βουλής επί της Λεωφόρου Αμαλίας.

Εκπαιδευτικοί και φοιτητικοί σύλλογοι αντιδρούν αντιδρά στις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο προβλέπει τρεις βασικές αλλαγές.

Η πρώτη αφορά στην καθιέρωση ελάχιστης βάσης στις πανελλήνιες, ξεκινώντας από τις ερχόμενες εξετάσεις, η οποία βάση θα ορίζεται από το κάθε τμήμα. Η δεύτερη είναι ο περιορισμός της συμπλήρωσης του αριθμού επιλογών στο μηχανογραφικό, κάτι που θα ισχύσει από το 2022, και η τρίτη αλλαγή είναι η εισαγωγή χρονικού ορίου φοίτησης ν+2, ενώ για τα προγράμματα σπουδών διάρκειας μεγαλύτερης των 4 ετών, καθιερώνεται το ν+3.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις και για την τοποθέτηση πανεπιστημιακής αστυνομίας σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΑΕΙ) και ήδη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μαζί με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προανήγγειλαν 1000 προσλήψεις ειδικών φρουρών που θα τη στελεχώνουν.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα