back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

O Τζο Μπάιντεν αναλαμβάνει σήμερα τα καθήκοντά του ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, σε μια ιστορική και ασυνήθιστη ημέρα, λόγω των πολύ αυστηρών πρωτοκόλλων ασφαλείας, η οποία θα κορυφωθεί στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα, με την ορκωμοσία του στην Ουάσινγκτον.

Την πεποίθηση ότι οι αλλαγές που θα έρθουν μετά την εκλογή Μπάιντεν θα είναι θετικές και θα ξαναχτίσουν την Αμερική σε αυτό που ήταν πριν την κυβέρνηση Ντ. Τραμπ εξέφρασε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νίκος Μπακατσέλος,. Περιμένουμε πολιτικές Ομπάμπα, αυτά είναι τουλάχιστον τα πρώτα δείγματα” τόνισε. Αναφορικά με την χώρα μας ο κ. Μπακατσέλος υπογράμμισε ότι έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις με τις ΗΠΑ και θα συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια θέση στην Αμερική όσο δίνουμε λύσεις και δεν είμαστε μέρος του προβλήματος.

Να επιταχύνουν την έναρξη εμβολιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ, καλεί τα κράτη μέλη η Κομισιόν, μία ημέρα πριν από την τηλεδιάσκεψη των ηγετών των κρατών-μελών με θέμα τον COVID. Ζητά έως τον Μάρτιο να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 80% των ατόμων άνω των 80 ετών και το 80% των επαγγελματιών υγείας και κοινωνικής μέριμνας. Ταυτόχρονα η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών, με επιστολή της προς την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προέτρεψε όλα τα μέλη της Ενωσης να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα κοινό ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα επιτρέπει σε όσους έχουν εμβολιαστεί να ταξιδεύουν ελεύθερα εντός της Ευρώπης.

«Όλα προχωρούν με βάση τον σχεδιασμό. Ήδη έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι, ενώ έχουμε, σχεδόν, 400.000 επιβεβαιωμένα ραντεβού και σύντομα θα κλείσει ο πρώτος κύκλος των υγειονομικών και των συμπολιτών μας άνω των 85», δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός. Όπως είπε από σήμερα προστίθενται 65 κέντρα υγείας και 144 νέα σημεία εμβολιασμού.

Την προσεχή Παρασκευή αναμένονται οι αποφάσεις για το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων της χώρας, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ο καθηγητής εξέφρασε την ανησυχία του για το επικείμενο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, ενώ για την εστίαση τόνισε ότι το άνοιγμα της αργεί. Αναφορικά με την μετάλλαξη του κορωνοιού ο κ. Βατόπουλος ήταν καθυσηχαστικός υπογραμμίζοντας πως μεταδίδεται πιο εύκολα αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνη.

Περίπου 2,5 εκατομμύρια παιδιά έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής και της Ένωσης Παιδιατρικών Νοσοκομείων της χώρας.

Στον εισαγγελέα καταθέτει σήμερα η Σοφία Μπεκατώρου αναφορικά με την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή τις καταγγελίες Μπεκατώρου αλλά και άλλων πρωταθλητών του αθλήματος ανακοίνωσε αναστολή της χρηματοδότησης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Επίσης θα διενεργηθούν έλεγχοι στα Πόθεν Έσχες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Την ίδια ώρα, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τις καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ.

Με ονομαστική ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο. Θα προηγηθούν οι ομιλίες του πρωθυπουργού του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της προέδρου του ΚΙΝΑΛ και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, την τακτική της Τουρκίας να απειλεί με casus belli την Ελλάδα εφόσον ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της.

Δραματική μείωση εισοδήματος και άναρχη ανάπτυξη της τηλεργασίας καταγράφει μεταξύ άλλων έρευνα της εταιρείας ALCO, την οποία διενήργησε για λογαριασμό του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Σχεδόν 6 στους 10 εργαζόμενους δηλώνουν μείωση εισοδήματος, ενώ για το 36% η μείωση είναι μεγαλύτερη του 21%.

Παραδίδεται σήμερα στο κοινό το τμήμα της γραμμής του ΤΡΑΜ από την Αγία Σκέπη έως τον κόμβο του ΣΕΦ. Την ίδια ώρα, σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα από τις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι στο τραμ, διαμαρτυρόμενοι για τη μη σωστή λειτουργία του συστήματος τηλεματικής του Μέσου.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στην Αθήνα έως 13 βαθμούς Κελσίου. Τρεις βαθμoί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα