back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Σε Φρούριο έχει μετατραπεί η Ουάσιγκτον για τη σημερινή τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν. Ο επικεφαλής της Εθνικής Φρουράς ανακοίνωσε την παρουσία 25.000 οπλισμένων στρατιωτών ενώ το Πεντάγωνο έχει εξουσιοδοτήσει επιπλέον 750 στρατιώτες με ειδικότητα σε χημικά, βιολογικά, πυρηνικά όπλα και εκρηκτικά για να προσφέρουν επιπλέον ενίσχυση στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Η αυτοκινητοπομπή του εκλεγμένου προέδρου θα κατευθυνθεί στο Καπιτώλιο, όπου στις 11 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας) θα ξεκινήσει η τελετή της ορκωμοσίας, στην τεράστια εξέδρα που έχει στηθεί απέναντι από το Νάσιοναλ Μολ.
Ο Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα ορκιστούν από τον επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου μία ώρα αργότερα και κατόπιν ο νέος πρόεδρος θα εκφωνήσει την πρώτη ομιλία του.

Την ίδια ώρα ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέτασε τις τελευταίες ημέρες με συνεργάτες του το ενδεχόμενο να ιδρύσει νέο πολιτικό κόμμα με την επωνυμία Πατριωτικό κόμμα όπως δήλωσαν ενημερωμένες πηγές στην εφημερίδα The Wall Street Journal.

Κλειστό για ακόμη μία εβδομάδα θα παραμείνει το κανάλι του Τραμπ στην πλατφόρμα youtube.

Να επιταχύνουν την έναρξη εμβολιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ, καλεί τα κράτη μέλη η Κομισιόν, μία ημέρα πριν από την τηλεδιάσκεψη των ηγετών των κρατών-μελών με θέμα τον COVID. Ζητά έως τον Μάρτιο να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 80% των ατόμων άνω των 80 ετών και το 80% των επαγγελματιών υγείαςκαι κοινωνικής μέριμνας. Ταυτόχρονα η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών, με επιστολή της προς την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προέτρεψε όλα τα μέλη της Ενωσης να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα κοινό ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα επιτρέπει σε όσους έχουν εμβολιαστεί να ταξιδεύουν ελεύθερα εντός της Ευρώπης.

«Όλα προχωρούν με βάση τον σχεδιασμό. Οι εμβολιασθέντες ξεπέρασαν ήδη τους 90.000, έχουμε, σχεδόν, 400.000 επιβεβαιωμένα ραντεβού και σύντομα θα κλείσει ο πρώτος κύκλος των υγειονομικών και των συμπολιτών μας άνω των 85», τόνισε χθες ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι από σήμερα προστίθενται 65 κέντρα υγείας και 144 νέα σημεία εμβολιασμού.

Παραμένουν εντατικοί οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας την ώρα που τα πρόστιμα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 25 εκ. ευρώ .

Στον εισαγγελέα καταθέτει σήμερα η Σοφία Μπεκατώρου με αφορμή την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή τις καταγγελίες Μπεκατώρου αλλά και άλλων πρωταθλητών του αθλήματος ανακοίνωσε αναστολή της χρηματοδότησης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Επίσης θα διενεργηθούν έλεγχοι στα Πόθεν Έσχες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Την ίδια ώρα, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τις καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ.

Με ονομαστική ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο. Θα προηγηθούν οι ομιλίες του πρωθυπουργού του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της προέδρου του ΚΙΝΑΛ και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, την τακτική της Τουρκίας να απειλεί με casus belli την Ελλάδα εφόσον ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της.

Δραματική μείωση εισοδήματος και άναρχη ανάπτυξη της τηλεργασίας καταγράφει μεταξύ άλλων έρευνα της εταιρείας ALCO, την οποία διενήργησε για λογαριασμό του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Σχεδόν 6 στους 10 εργαζόμενους δηλώνουν μείωση εισοδήματος, ενώ για το 36% η μείωση είναι μεγαλύτερη του 21%.

Παραδίδεται σήμερα στο κοινό το τμήμα της γραμμής του ΤΡΑΜ από την Αγία Σκέπη έως τον κόμβο του ΣΕΦ. Την ίδια ώρα, σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα από τις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι στο τραμ, διαμαρτυρόμενοι για τη μη σωστή λειτουργία του συστήματος τηλεματικής του Μέσου.

Έκρηξη σε τρία ΑΤΜ προκάλεσαν άγνωστοι λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα σε εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι. Οι δράστες αφού έσπασαν την μία πόρτα του εμπορικού ανατίναξαν τα μηχανήματα ανάληψης και αφαίρεσαν όσα χρήματα υπήρχαν σε αυτά. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Ένας βαθμός αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα