back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διαδικτυακό αφιέρωμα στον Τζέιμς Τζόις

Διαβάστε επίσης

Διαδικτυακό αφιέρωμα για τα 80 χρόνια από τον θάνατο του Τζέιμς Τζόις διοργανώνουν το Πανεπιστημιακό Μουσείο του Ιονίου Πανεπιστημίου και το Εργαστήριο Διαδραστικών Τεχνών (InArts) του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας. Το αφιέρωμα επιμελείται η εικαστικός και σκηνοθέτης Βουβούλα Σκούρα σε συνεργασία με την Έλενα Χαμαλίδη, επίκουρη καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο εν λόγω Τμήμα.

Το αφιέρωμα ξεκίνησε στις 13 Ιανουαρίου -επέτειο των 80 χρόνων από τον θάνατο του Τζόις- και θα παραμείνει ενεργό σε όλη τη διάρκεια του 2021. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τέσσερα σχετικά βίντεο του αφιερώματος αφού αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό μέσω του παραπάνω συνδέσμου.

Πρόγραμμα

 Συνέντευξη. 2014 [5’50″ min]
Ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης μιλά με την θεατρολόγο Όρσια Σοφρά για τα χρόνια που η Μαντώ Αραβαντΐνού στο Παρίσι (1967-1974), αυτο-εξόριστη από την Χούντα των συνταγματαρχών, ξεκίνησε την έρευνά της για τα Ελληνικά του Τζόις.

PENELOPE IN CRISIS, 2015 [18 min ]
Συμμετέχοντες Εικαστικοί Καλλιτέχνες:
Μαρία Ζαχαρογιάννη, Τέτη Καμούτση, Ανδρέας Λαζάνης. Βαγγέλης Μαγουλάς, Βουβούλα Σκούρα, και Δήμητρα Φακάρου.

THE RED BANK. James Joyce: Τα Τετράδιά του των Ελληνικών. Ταινία της Βουβούλας Σκούρα, συμπαραγωγής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, 2013 [30 min]

Συνέντευξη. 2016 [16’10″ min]
Ο συγγραφέας Σάββας Μιχαήλ μιλά με την θεατρολόγο Όρσια Σοφρά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα