back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

«Όλα προχωρούν με βάση τον σχεδιασμό. Οι εμβολιασθέντες ξεπέρασαν ήδη τους 90.000, έχουμε, σχεδόν, 400.000 επιβεβαιωμένα ραντεβού και σύντομα θα κλείσει ο πρώτος κύκλος των υγειονομικών και των συμπολιτών μας άνω των 85», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα για την πορεία υλοποίησης του Εθνικού σχεδίου εμβολιαστικής κάλυψης κατά της Covid-19.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι από αύριο προστίθενται 65 κέντρα υγείας και 144 νέα σημεία εμβολιασμού, ενώ τον Φεβρουάριο και Μάρτιο «θα μπουν στη μάχη και τα 4 μεγάλα κέντρα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με τη δυνατότητα να εξυπηρετούν 20.000 πολίτες ημερησίως».

Να επιταχύνουν την έναρξη εμβολιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ, καλεί τα κράτη μέλη η ΚΟμισιόν, δύο ημέρες πριν από την τηλεδιάσκεψη των ηγετών των κρατών-μελών με θέμα τον COVID. Ζητά εως τον Μάρτιο να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 80% των ατόμων άνω των 80 ετών και το 80% των επαγγελματιών υγείας και κοινωνικής μέριμνας, ενώ μέχρι το καλοκαίρι τα κράτη μέλη θα πρέπει να έχουν εμβολιάσει τουλάχιστον το 70% του ενήλικου πληθυσμού.

Προβληματίζει τους επιστήμονες η περίπτωση δύο ατόμων στη χώρα μας που φέρουν τη νέα μετάλλαξη του κορονοιού, χωρίς να έχουν ιστορικό ταξιδιού. Πρόκειται για έναν ασθενή στην Αττική και έναν στην Κρήτη, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της συγκεκριμένης μετάλλαξης στην Ελλάδα είναι πλέον 26, με τα 24 να έχουν εντοπισθεί στις πύλες εισόδου μεταξύ ταξιδιωτών από τη Μεγάλη Βρετανία και το Ντουμπάι.

 

Στους 30 οι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. 320 οι διασωληνωμένοι ασθενείς – 566 τα νέα κρούσματα, εκ των οποίων 255 στην Αττική, 72 στη Θεσσαλονίκη.

Στον εισαγγελέα καταθέτει αύριο η Σοφία Μπεκατώρου με αφορμή την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή τις καταγγελίες Μπεκατώρου αλλά και άλλων πρωταθλητών του αθλήματος ανακοίνωσε αναστολή της χρηματοδότησης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Επίσης θα διενεργηθούν έλεγχοι στα Πόθεν Έσχες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επίθεση κατά του Υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Τον κατηγορεί ότι παρεμβαίνει στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ με τη διακοπή της χρηματοδότησης και τη διενέργεια νέου ελέγχου στα οικονομικά της Ομοσπονδίας.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τις καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές του Ιδρύματος. Οι καταγγελίες αφορούν δύο καθηγητές της Φιλοσοφικής και του Γεωλογικού από το 2009 και μετά.

 

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, την τακτική της Τουρκίας να απειλεί με casus belli την Ελλάδα εφόσον ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της. Μιλώντας επί του νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στις διερευνητικές επαφές που ξεκινούν στις 25 Ιανουαρίου, λέγοντας ότι μετά και την τήρηση του όρου για την αποχώρηση του Orouc Reis, προσερχόμαστε με καλή πίστη και ειλικρινή διάθεση. Ο διάλογος δεν αποτελεί διαπραγμάτευση, σημείωσε, αλλά προκαταρκτικό στάδιο επαφών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μην τεθεί σε κίνδυνο η αποκλιμάκωση που έχει επέλθει.

Αυταπάτη ότι οι διερευνητικές θα βάλουν φραγμό στις διεκδικήσεις της Τουρκίας, χαρακτήρισε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Την άποψη ότι κάποια στιγμή η χώρα μας πρέπει να χαράξει κόκκινες γραμμές και να ορίσει μονομερώς ποιες είναι οι διεκδικήσεις της, εξέφρασε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αύριο, με τις ομιλίες του πρωθυπουργού του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της προέδρου του ΚΙΝΑΛ και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης. Υπενθυμίζεται ότι όλα τα κόμματα έχουν τοποθετηθεί υπέρ του νομοσχεδίου και μόνο το ΚΚΕ θα δηλώσει “παρών”.

 

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η αλλαγή του συστήματος της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση – το σχετικό νομοσχέδιο θα έρθει προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τον Ιανουάριο, γνωστοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών.

Αριθμός ρεκόρ αιτήσεων για τον 5ο Κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, που ξεπερνούν τις 650.000. Η προθεσμία εκπνέει τα μεσάνυχτα. Να δοθεί νέα παράταση ζητεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

 

Απαξίωση του δημοσίου πανεπιστημίου, αδιαφορία για τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΕΙ, με αποτέλεσμα την επιδείνωσή τους, και προκλητική πριμοδότηση των ιδιωτικών κολεγίων καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ.

 

Τα καθήκοντά του ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ αναλαμβάνει αύριο ο Τζο Μπάιντεν, σε μια ιστορική και ασυνήθιστη ημέρα, λόγω των πολύ αυστηρών πρωτοκόλλων ασφαλείας, η οποία θα κορυφωθεί στις 12 το μεσημέρι με την ορκωμοσία του στην Ουάσιγκτον.

Ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις θα απευθυνθούν στο έθνος σε μια ειδική τηλεοπτική εκπομπή με παρουσιαστή τον ηθοποιό Τομ Χανκς, η οποία θα ξεκινήσει στις 20.30 το βράδυ και θα μεταδοθεί από όλα τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα. Στο σόου, που τιτλοφορείται «Γιορτάζουμε την Αμερική», θα εμφανιστούν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες όπως οι Τζον Μπον Τζόβι, Φου Φάιτερς, Τζον Λέτζεντ, Ντέμι Λοβάτο, Μπρους Σπρίνγκστιν, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και άλλοι.

Καιρός

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

4 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα