back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, την τακτική της Τουρκίας να απειλεί με casus belli την Ελλάδα εφόσον ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της. Μιλώντας επί του νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στις διερευνητικές επαφές που ξεκινούν στις 25 Ιανουαρίου, λέγοντας ότι μετά και την τήρηση του όρου για την αποχώρηση του Orouc Reis, προσερχόμαστε με καλή πίστη και ειλικρινή διάθεση. Ο διάλογος δεν αποτελεί διαπραγμάτευση, σημείωσε, αλλά προκαταρκτικό στάδιο επαφών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μην τεθεί σε κίνδυνο η αποκλιμάκωση που έχει επέλθει.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αύριο, με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των άλλων πολιτικών αρχηγών. Υπενθυμίζεται ότι όλα τα κόμματα έχουν τοποθετηθεί υπέρ του νομοσχεδίου και μόνο το ΚΚΕ θα δηλώσει “παρών”.

Αυστηρή γλώσσα από την Ντόρα Μπακογιάννη κατά του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, ο οποίος δεν αντέδρασε στις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας, κατά την κοινή τους συνέντευξη Τύπου. Χαρακτήρισε δε επιβεβλημένη την έκφραση δυσαρέσκειας της ελληνικής κυβέρνησης προς τον Γερμανό ΥΠΕΞ.

 

Στους 30 οι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, φθάνοντας τους 5.518 συνολικά από την αρχή της πανδημίας – 320 οι διασωληνωμένοι ασθενείς – 566 τα νέα κρούσματα, 255 στην Αττική, 72 στη Θεσσαλονίκη.

«Η εμφάνιση νέων μεταλλάξεων του ιού και η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων δεν μας αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Το τέλος της πανδημίας είναι ορατό, αν και δεν έχει φτάσει ακόμη», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς. Εν τω μεταξύ, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών, με επιστολή της προς την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προέτρεψε όλα τα μέλη της Ενωσης να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, για ένα κοινό ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα επιτρέπει σε όσους έχουν εμβολιαστεί να ταξιδεύουν ελεύθερα εντός της Ευρώπης χωρίς να υποβάλλονται σε τεστ.

Στον εισαγγελέα καταθέτει αύριο η Σοφία Μπεκατωρου με αφορμή την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

 

Νωρίτερα ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή τις καταγγελίες Μπεκατώρου αλλά και άλλων πρωταθλητών του αθλήματος ανακοίνωσε αναστολή της χρηματοδότησης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Επίσης θα διενεργηθούν έλεγχοι στα Πόθεν Έσχες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας εξαπέλυσε επίθεση κατά του Υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη κατηγορώντας τον ότι παρεμβαίνει στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ με τη διακοπή της χρηματοδότησης και τη διενέργεια νέου ελέγχου στα οικονομικά της Ομοσπονδία.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τις καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές του Ιδρύματος. Οι καταγγελίες αφορούν δύο καθηγητές της Φιλοσοφικής και του Γεωλογικού και το διάστημα από το 2009 και μετά.

 

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η αλλαγή του συστήματος της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση – το σχετικό νομοσχέδιο θα έρθει προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τον Ιανουάριο, γνωστοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών.

 

Αριθμός ρεκόρ αιτήσεων για τον 5ο Κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, που ξεπερνούν τις 650.000. Η προθεσμία εκπνέει τα μεσάνυχτα. Να δοθεί νέα παράταση ζητεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

 

Δραματική μείωση εισοδήματος και άναρχη ανάπτυξη της τηλεργασίας καταγράφει μεταξύ άλλων έρευνα της εταιρείας ALCO, την οποία διενήργησε για λογαριασμό του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Σχεδόν 6 στους 10 εργαζόμενους δηλώνουν μείωση εισοδήματος, ενώ για το 36% η μείωση είναι μεγαλύτερη του 21%., Επίσης 4 στους 10 να θεωρούν επισφαλή την θέση εργασίας τους, ενώ ένας στους δύο, αξιολογεί αρνητικά την ραγδαία ανάπτυξη της τηλεργασίας.

Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια τους επόμενους μήνες ώστε η μετάβαση στην «εργασιακή κανονικότητα» να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή χωρίς αρνητικές επιπτώσεις, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

 

Απαξίωση του δημοσίου πανεπιστημίου και προκλητική πριμοδότηση των ιδιωτικών κολεγίων καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ.

Σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν αύριο, Τετάρτη, από τις 10:00 π.μ. οι εργαζόμενοι στο τραμ, διαμαρτυρόμενοι για τη μη σωστή λειτουργία του συστήματος τηλεματικής του Μέσου.

 

O ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, βρίσκεται αντιμέτωπος με μία κρίσιμη ψηφοφορία στη Γερουσία απόψε, που θα καθορίσει το μέλλον της κυβέρνησής του.

 

Καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

4 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα