back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Στους 30 οι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, φθάνοντας τους 5.518 συνολικά από την αρχή της πανδημίας – 320 οι διασωληνωμένοι ασθενείς – 566 τα νέα κρούσματα, 255 στην Αττική, 72 στη Θεσσαλονίκη.

…”Η εμφάνιση νέων μεταλλάξεων του ιού και η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων δεν μας αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Το τέλος της πανδημίας είναι ορατό, αν και δεν έχει φτάσει ακόμη”, δήλωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς. Στο μεταξύ, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών, με επιστολή της προς την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προέτρεψε όλα τα μέλη της ΕΕ να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για ένα κοινό ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα επιτρέπει σε όσους έχουν εμβολιαστεί να ταξιδεύουν ελεύθερα εντός της Ευρώπης χωρίς να υποβάλλονται σε τεστ.

“Οι επιδημίες και οι κρίσεις που αφορoύν τα μέσα επιβίωσης, ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αναμένεται να αποτελέσει σοβαρή απειλή για τον κόσμο τα επόμενα δύο χρόνια”, σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Σε ρίψη χημικών προχώρησε, πριν από λίγο η Αστυνομία, στην Κοραή, στο κέντρο της Αθήνας, όπου έκαναν την εμφάνιση τους άτομα που ανέβασαν πανό για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Νωρίτρα, η συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Προπύλαια είχε διασπαστεί στα δύο, με τους διαδηλωτές να κατευθύνονται προς την Ομόνοια και προς την Κοραή. Κλειστός ο σταθμός του Μετρό “Πανεπιστήμιο”.

Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αναστέλλεται οποιουδήποτε είδους χρηματοδότηση προς την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έως ότου ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο ερευνών των αρμοδίων οργάνων της Δικαιοσύνης και του Αθλητισμού, αλλά και των υπηρεσιών της ΓΓΑ, σχετικά με τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, του Νίκου Κακλαμανάκη και άλλων Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών για μορφές βίας κάθε είδους και φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τις καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές του Ιδρύματος. Οι καταγγελίες αφορούν δύο καθηγητές της Φιλοσοφικής και του Γεωλογικού και το διάστημα από το 2009 και μεταγενέστερα.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθησαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι δύο ανήλικοι που κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος του σταθμάρχη στο Μετρό. Οι όροι που τους επεβλήθησαν είναι εμφάνιση 3 φορές το μήνα σε ΑΤ και χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ στον καθέναν. Ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο έφυγε από τα δικαστήρια ο ειδικός φρουρός.

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η αλλαγή του συστήματος της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση – το σχετικό νομοσχέδιο θα έρθει προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τον Ιανουάριο, γνωστοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η επέκταση των χωρικών υδάτων νότια και ανατολικά της Κρήτης μία από τις επόμενες κινήσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, επανέλαβε ο Νίκος Δένδιας, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αύριο, οπότε θα μιλήσουν ο Πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί. Σημειώνεται ότι όλα τα κόμματα έχουν τοποθετηθεί υπέρ του νομοσχεδίου και μόνο το ΚΚΕ θα δηλώσει “παρών”.

Αυστηρή γλώσσα κατά του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, από την Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τη μη αντίδρασή του τις προάλλες στις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν. Χαρακτήρισε δε επιβεβλημένη την έκφραση δυσαρέσκειας της ελληνικής κυβέρνησης προς τον Γερμανό ΥΠΕΞ.

Αριθμός ρεκόρ αιτήσεων για τον 5ο Κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, που ξεπερνούν τις 650.000. Η προθεσμία εκπνέει τα μεσάνυχτα. Να δοθεί νέα παράταση ζητεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Απαξίωση του δημοσίου πανεπιστημίου και προκλητική πριμοδότηση των ιδιωτικών κολεγίων καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ.

Σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν αύριο, Τετάρτη, από τις 10:00 π.μ. έως 14:00 οι εργαζόμενοι στο τραμ, διαμαρτυρόμενοι για τη μη σωστή λειτουργία του συστήματος τηλεματικής του Μέσου.

Από τον σταθμό Κάντζα αντί για το Κορωπί θα τερματίζουν και θα αναχωρούν από αύριο, Τετάρτη, και μέχρι νεωτέρας, οι αμαξοστοιχίες που εκτελούν τα τοπικά δρομολόγια Άνω Λιόσια – Κορωπί – Άνω Λιόσια, λόγω τεχνικού προβλήματος στο Κορωπί.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Οχυρό η Ουάσιγκτον για την αυριανή ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν ως 46ου Προέδρου των ΗΠΑ. Με αλεξίσφαιρα γιλέκα θα καλύψουν την τελετή οι δημοσιογράφοι.

Καιρός
Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου – 6 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα