back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι δύο ανήλικοι που κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος του σταθμάρχη στο Μετρό. Οι όροι που τους επεβλήθησαν είναι εμφάνιση 3 φορές το μήνα σε ΑΤ και χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ στον καθέναν. Όπως δήλωσε ο συνήγορος τους, Κώστας Δημόπουλος: “ζήτησαν μια ευκαιρία και την πήραν. Έχουν μετανοήσει πλήρως για τη πράξη τους. Θεωρώ ότι επικράτησε η Δικαιοσύνη”. Ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο έφυγε από τα δικαστήρια και ο ειδικός φρουρός.

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η αλλαγή του συστήματος της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση – το σχετικό νομοσχέδιο θα έρθει προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τον Ιανουάριο, γνωστοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών. Ακολουθούν το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς και το κεφάλαιο της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.

Η επέκταση των χωρικών υδάτων νότια και ανατολικά της Κρήτης μία από τις επόμενες κινήσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, επανέλαβε ο Νίκος Δένδιας, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια. “Η ΝΔ υιοθετεί τώρα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επέκταση χωρικών υδάτων στην Κρήτη – Το κενό στρατηγικής και συνέπειας καθίσταται επικίνδυνο για τη χώρα”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αύριο, οπότε θα μιλήσουν ο Πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί. Θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία. Σημειώνεται ότι όλα τα κόμματα έχουν τοποθετηθεί υπέρ του νομοσχεδίου και μόνο το ΚΚΕ θα δηλώσει “παρών”.

Στο μεταξύ, αυστηρή γλώσσα κατά του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάϊκο Μάας, άσκησε η Ντόρα Μπακογιάννη, από το βήμα της Βουλής. Αυτό διότι, όπως είπε η πρώην ΥΠΕΞ, έμεινε σιωπηλός και δεν απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τις προάλλες. Όπως επεσήμανε η κ. Μπακογιάννη, “δεν νοείται χώρα εκτός ΕΕ να επιτίθεται σε χώρα εντός της ΕΕ και ο κ. Μάας να μην απαντά”. Χαρακτήρισε δε επιβεβλημένη την έκφραση δυσαρέσκειας της ελληνικής κυβέρνησης προς τον Γερμανό ΥΠΕΞ.

Αποκαλύψεις σχετικά με τον τρόπο που η Κίνα διαχειρίστηκε τον κορονοϊό κατά το πρώτο διάστημα της εμφάνισής του, τον Δεκέμβριο του 2019, στην πόλη Ουχάν, φέρνει στο φως ντοκιμαντέρ του Βρετανικού καναλιού ITV. Στο ντοκιμαντέρ, Κινέζοι γιατροί, που συνομίλησαν κρυφά με τον δημοσιογράφο, υποστηρίζουν ότι γνώριζαν πόσο επικίνδυνος ήταν ο κορονοϊός, αλλά τους είχε ζητηθεί να μην μιλήσουν για τη μεταδοτικότητά του. Επίσης αποκαλύπτουν ότι η Κίνα άργησε να ενημερώσει τον ΠΟΥ.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τις καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές του Ιδρύματος. Οι καταγγελίες αφορούν δύο καθηγητές της Φιλοσοφικής και του Γεωλογικού και το διάστημα από το 2009 και μεταγενέστερα.

“Άμεσα, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα τέτοια όπως αυτά που καταγγέλλονται μετά και τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84, ο ΓΓ Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς. Αναφερόμενος στις καταγγελίες Μπεκατώρου, είπε ότι “δεν θέλαμε να πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πρόσφερε μεγάλες υπηρεσίες στην Πολιτεία με τις καταγγελίες της”.

Αριθμός ρεκόρ αιτήσεων για τον 5ο Κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, που ξεπερνούν τις 650.000. Η προθεσμία εκπνέει τα μεσάνυχτα. Να δοθεί νέα παράταση ζητεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Από Δευτέρα αναμένονται οι πρώτες πληρωμές.

Απαξίωση του δημοσίου πανεπιστημίου, επιφανειακή αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων, αλλά και αδιαφορία για τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΕΙ, με αποτέλεσμα την επιδείνωσή τους, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας, με αφορμή τις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, έκανε λόγο για “υποβάθμιση αντί για αναβάθμιση των δημοσίων Πανεπιστημίων”, καταγγέλλοντας “προκλητική πριμοδότηση των ιδιωτικών κολεγίων”.

Με εντολή της Αστυνομίας κλείνει αυτήν την ώρα ο σταθμός Πανεπιστήμιο του Μετρό, λόγω της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, στις 5:30 το απόγευμα, στα Προπύλαια.

Στροφή στα βιολογικά προϊόντα κάνουν πολλοί καταναλωτές λόγω ποιότητας και κορονοϊού. Τις λεπτομέρειες μας δίνει ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Αποκατάσταση των συμμαχιών και πολυμερής συνεργασία, οι κύριοι άξονες της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, που ορκίζεται αύριο ως ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως θα δηλώσει ο Άντονι Μπλίνκεν, ο ορισθείς ως νέος Αμερικανός ΥΠΕΞ, στην αυριανή του ομιλία κατά την ανάληψη της θέσης του. “Μαζί, είμαστε σε καλύτερη θέση για να αντιμετωπίσουμε τις απειλές που τίθενται από την Ρωσία, το Ιράν, την Βόρεια Κορέα”, θα τονίσει ο κ. Μπλίνκεν. Οχυρό η Ουάσιγκτον για την αυριανή ορκωμοσία.

Καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου – 8 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα