back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυξάνεται η κατανάλωση βιολογικών προϊόντων

Διαβάστε επίσης

Η υγειονομική κρίση του κορονοϊού ωθεί τους καταναλωτές να αγοράσουν τρόφιμα υψηλής ποιότητας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες η πανδημία επηρεάζει και τον γενικό τρόπο ζωής των Ευρωπαίων, οι οποίοι αλλάζουν τη διατροφή τους.

Αυτή η στροφή υπάρχει και στην Ελλάδα. Το αποδεικνύουν οι υψηλότερες από το μέσο όρο πωλήσεις βιολογικών προϊόντων διατροφής στη χώρα.

«Από το Φθινόπωρο και ειδικά με την έναρξη της δεύτερης καραντίνας οι πωλήσεις βιολογικών προϊόντων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα», δήλωσε στον «Αθήνα 984» η Κική Λιονάκη που διαθέτει πιστοποιημένο κατάστημα βιολογικών προϊόντων στη Νέα Ιωνία Αττικής.

Η κ. Λιονάκη ανέφερε ότι ειδικότερα οι «ηλικίες από 25 μέχρι 50 χρονών αναζητούν περισσότερο τα βιολογικά προϊόντα». Πρώτα σε ζήτηση πρόσθεσε «είναι αυτά που ανήκουν στην κατηγορία των τροφίμων».

Σύμφωνα με την ίδια παρότι τα βιολογικά προϊόντα είναι ακριβότερα οι πωλήσεις κινούνται ανοδικά αφού ο κόσμος πλέον εκτιμά τη σχέση τιμής – ποιότητας.

Αξίζει να σημειώσουμε τέλος ότι την αύξηση των καλλιεργειών βιολογικών προϊόντων προβλέπει και η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2023.

Παναγιώτης Θεοδώροπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα