back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βασίλης Βασιλάκης: Ξεκινήσαμε πολύ καλά. Είχε γίνει η κατάλληλη προετοιμασία ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα για την υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών

Διαβάστε επίσης

Ικανοποίηση για το επίπεδο προετοιμασίας των σχολείων στην πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας τους, εξέφρασε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής στην 3η δημοτική κοινότητα του Δήμου Αθηναίων Βασίλης Βασιλάκης, στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη

Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό, ανέφερε στο σταθμό της πόλης ότι η έως τώρα εικόνα είναι πολύ καλή. «Ξεκινήσαμε πολύ καλά. Είχε γίνει η κατάλληλη προετοιμασία στη διάρκεια των γιορτών αλλά και νωρίτερα τόσο σε επίπεδο καθαριότητας όσο και προμήθειας υγειονομικού υλικού, προκειμένου τα σχολεία να είναι έτοιμα για την υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων, με έκτακτα κονδύλια για προμήθεια υγειονομικού υλικού κι έγιναν επιπλέον προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας με στόχο τη κάλυψη των όποιων κενών και αναγκών στις σχολικές μονάδες.»

Οπως εξήγησε «η Σχολική Επιτροπή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία. Η απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη να σπάσει την άλλοτε Ενιαία Σχολική Επιτροπή σε 14 τμήματα δηλαδή σε – σε 7 Πρωτοβάθμιες και 7 Δευτεροβάθμιες Σχολικές Επιτροπές- έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα και δημιούργησε καλύτερη σχέση με την τοπική κοινωνία. Είμαστε σε άμεση επαφή με τα προβλήματα, επικοινωνούμε με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για να αντιμετωπίσουμε όποιο θέμα ανακύψει.»

Αναφορικά με τα μέτρα υγειονομικής προστασίας- σε σχέση και με το κρύο της εποχής- ο κ Βασιλάκης διαβεβαίωσε πως τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ότι ο ίδιος, προσωπικά, έχει σαφή εικόνα της κατάστασης. «Για να είναι καλύτερες οι συνθήκες μέσα στις τάξεις ανοίγουν κάποια παράθυρα ώστε να αερίζεται ο χώρος. Ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια του διαλείμματος, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, απολυμαίνονται οι αίθουσες ώστε να μένουν καθαρές. Τηρούμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα